Annons:

Sök

Annons:

Sommartouren drar igång på uppdaterad discgolfbana i Storebro

Andreas Linder ser fram emot att sommartouren drar igång på Storebro IF:s uppdaterade discgolfbana. Foto: Lotta Madestam

Sommartouren drar igång på uppdaterad discgolfbana i Storebro

I kväll drar Storebro IF:s sommartour i discgolf igång. Det är en av totalt 19 deltävlingar som arrangeras på klubbens uppdaterade 18-hålsbana. 

Annons:

Andreas Linder, ansvarig i Storebro IF:s discgolfsektion, ser fram emot att dra igång en ny sommartour. 

– Touren börjar i dag och vi håller på i 19 onsdagar framåt. Deltagarna är både nybörjare och proffs. Intresset är jättebra. 37 spelare är anmälda och vi har maximalt 54 platser och det är vi supernöjda med. Carl Falk är med i dag. Han har tryckt in en deltävling i sitt övrigt ganska späckade schema, säger Andreas Linder. 

Det blir även invigning av klubbens nya slinga på discgolfbanan. Banan har två slingor där den vita slingan är mer avancerad och den gröna slingan är som den har varit tidigare. 

– Vi har byggt ut banan under vintern och våren och gjort den både längre och svårare och kortare och lättare. Vi har två slingor med olika svårighetsgrad på vår 18-hålsbana, säger Andreas Linder. 

Vad är det för förändringar?

– Vi har förlängt vissa hål och tajtat till dem med tajtare spellinjer. Vi har även byggt en kastplattform där man står lite förhöjt på några hål. Banan har gått från att vara 1,9 kilometer till nästan 2,1 kilometer och har därmed förlängt banan ganska kraftigt. 

Hål blir både kortare och längre

Det är ganska många hål som har förlängts – hål tre, nio, tio, tolv, 13 och 17. 

– Vi har bara höjt idealresultatet på hål nio och det går från par tre till par fyra. I övrigt är det samma idealresultat. 

Det finns ännu fler hål som har kortats ner. 

– Hål två, fyra, fem, nio, 13, 14, 15, 16 och 17 får en kortare tee. Det finns hål som är både längre och kortare med tanke på svårighetsgraden. 

Linder gläds åt att discgolfbanan i Storebro används flitigt. 

– Vi hade över 950 registrerade rundor i mars och då var det fortfarande vinter. Förändringen som vi gör på banan är för att vi ska fortsätta med det här intresset som har vuxit fram och utveckla allting. Det är jätteroligt att det blir den här responsen när vi startar upp sommartouren. Vi håller fortfarande på med förändringar och det kommer komma nya hålkartor och flera nya tees. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: