Annons:

Sök

Annons:

Stark insats av Ida i högsta klassen: ”Kände att jag ville utmana mig själv”

Ida Kennmark gjorde bra ifrån sig på Swedish Amateur Championship på Ale discgolfcenter utanför Göteborg förra helgen. Foto: Pressbild

Stark insats av Ida i högsta klassen: ”Kände att jag ville utmana mig själv”

Ida Kennmark gjorde bra ifrån sig på Swedish Amateur Championship på Ale discgolfcenter utanför Göteborg förra helgen.
– Jag slutade på en femteplats totalt i amatör-SM 2024 där cirka 50 tjejer deltog, säger Ida Kennmark. 

Annons:

Ida Kennmark, talangfull discgolfspelare tävlande för Storebro IF, var tidigt ute med att anmäla sig till högsta klassen när Swedish Amateur Championship avgjordes på Ale discgolfcenter utanför Göteborg under den gångna helgen. 

– Jag anmälde mig till högsta klassen redan i februari trots att jag inte hade rating för att spela i den. Jag kände att jag ville utmana mig själv och spela med de som är bättre än mig. Jag hade inga större förhoppningar att placera mig bra utan åkte dit för lärandets skull, säger Ida Kennmark.

"Spelade inte så aggressivt på hålen"

Ida Kennmark svarade för riktigt bra spel under hela helgen och avancerade till söndagens finalrunda. Hon slutade på en finfin femteplats i totalen och blev slagen med tio kast av segraren Emilie Slattum Martinsen.

– Vi bestämde inför första rundan att jag skulle spela ”safe” och inte ta några risker. Det funkade väldigt bra och jag fortsatte med samma gameplan och det funkade riktigt bra genom hela helgen, säger Ida Kennmark. 

Vad var det som gick så bra?

– Jag kom in i ett mindset där jag inte spelade hålen så aggressivt utan spelade efter parsättningen. Det gjorde att jag kunde sätta mina linjer från tee på ett mer avslappnat sätt och då blev resten av spelet mycket enklare.

Hon fick god stöttning under samtliga fyra rundor på Ale discgolfcenter. 

– Jag hade med mig min pappa Gerry Kennmark som caddie. Han bar min väska och gav tips och råd. Även min gode vän Christer ”Allram” Håkansson fanns hela tiden vid min sida, vilket fick mig att slappna av och känna mig trygg. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: