Annons:

Sök

Annons:

Anton fixade klassikern: ”Får rysningar, det är riktigt sjukt”

Anton Rollborn tog sig i mål i Vätternrundan och klarade därmed En Svensk Klassiker. Foto: Privat

Anton fixade klassikern: ”Får rysningar, det är riktigt sjukt”

Anton Rollborn från Vimmerby tog sig i mål i helgens cykeltävling Vätternrundan. Det innebar också att han klarade En Svensk Klassiker.
– Första tio milen var jag nära att bryta säkert 15 gånger. Det är det absolut värsta jag varit med om i mitt liv, skrattar Anton Rollborn.

Annons:

Han hade klarat Vansbrosimningen, Lidingöloppet och Vasaloppet. Kvar mellan Anton Rollborn och En svensk Klassiker stod bara Vätternrundan. Den gångna helgen var det dags, och visst klarade Vimmerbykillen av det 30 mil långa cykelloppet.

Till stora delar blev det dock något av ett mardrömslopp för Anton Rollborn.

– Första tio milen var jag nära att bryta säkert 15 gånger. Jag tog inte med mig något vindskydd och det blåste rätt mycket och var ganska kyligt på kvällen. Det var ett väldigt stort misstag och jag var så frusen. Jag får skylla på orutin, men cyklingen kändes i alla fall bra.

Fick knäproblem

I sammanhanget ska det också sägas att 25-åringen bara hade 32 mils cykling i kroppen innan Vätternrundan.

När kände du att det skulle gå vägen?

– Efter 14 mil kände jag att jag skulle komma i mål. Sen fick jag problem med båda knäna när det var sex och en halv mil kvar. Jag fick åka in till sjukvårdare hit och dit. Det var som att knäna bara lade av, jag kunde knappt cykla. Jag fick stå upp och verkligen kämpa mig upp för backarna. Det är det absolut värsta jag varit med om i mitt liv. Men jag har många fina minnen också, mittendelen av loppet var fint, säger Anton Rollborn med ett skratt.

Tvivlade du aldrig i det läget?

– Nej, det var för nära målet. Milen kändes väldigt långa då, men jag skulle bara ta mig i mål.

”Får rysningar”

Rollborn tog sig i mål på tiden 15 timmar och 24 minuter.

– Efter halva loppet tänkte jag att jag kunde ta mig i mål på 13 timmar. Men det är tufft när man inte har tränat för det så jag får vara nöjd ändå.

Nu har han alltså genomfört En Svensk Klassiker.

– Jag får rysningar när du säger det. Det är riktigt sjukt faktiskt, säger Anton Rollborn.

Kommer du att göra om det?

– Som jag känner nu skulle jag kunna göra om allt utom Vätternrundan. Men visst, med mer träning i kroppen vore det kul att göra klassikern igen. Nu kanske det blir att jag bara gör något lopp och så kanske jag testar på klassikern igen senare.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: