Annons:

Sök

Annons:

Lokala klubbar går samman och arrangerar Tour de Run

Tillsammans med Södra Vi IF och Gamleby OK hoppas Blackstad IF kunna bjuda löpare i regionen på en rejäl utmaning med Tour de Rund. Främre raden Anders Degerman och Daniel Herzog, och bakom dem Per Svensson och Hannes Degerman.

Lokala klubbar går samman och arrangerar Tour de Run

Delta i tre lokala löpartävlingar, och du är kvalificerad för säsongens avslutande final, Tour de Run. Nu går tre föreningar samman och testar ett nytt spännande grepp.

Annons:

Södra Vi IF arrangerar årligen löpartävlingen Ulfveloppet. Blackstad IF har Port till port och Gamleby OK har Byrundan.

Nu går de tre klubbarna samman och arrangerar en avslutningstävling på säsongen. 3 oktober går finaltävlingen av stapeln – och det blir en rejäl utmaning.

Förhoppningen arrangörerna har är att det lite udda upplägget ska attrahera de löpsugna i trakten, men också att man som deltagare ska se det som ett bra sätt att motivera sig under hela sommaren, då de fyra loppen ligger utspridda med ett par månader emellan.

Lånat idén

– Varje tävling kommer arrangeras precis som tidigare, men om man väljer att springa alla tre tävlingarna så har man kvalificerat sig för Tour de Run-finalen. Idén har vi lånat lite från Tour de Ski, säger Blackstad IF:s Anders Degerman.

– Tour de Run är en avgörande tävling, och ill den har vi letat en lämplig skidbacke förstås, för det måste det ju vara. Vi ville inte dra iväg ända till Kisa och Tolvmannabacken, annars hade ju det varit trevligt, men det finns en skidbacke i Odensvi, så då har vi valt att springa den ett antal gånger uppför istället. Totalt en trekilometersbana där man ska uppför backen fyra gånger.

Hur många deltagare hoppas ni på?

– Vi har gissat lite, men det är jättesvårt att säga. Men vi är nöjda om det blir ett trettiotal så här första året. Samtidigt kan det nog även vara ett sätt att dra lite extra till föreningarnas egna respektive lopp, tror Per Svensson från föreningen.

Ska ni själva springa eller kommer ni rädda er med att ni är arrangörer?

– Vi är så dumma, så vi har nog tänkt vara med, skrattar Per Svensson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: