Annons:

Sök

Annons:

Lokala föreningsprofilens gratulation till 95-åringen Södra Vi IF

Djursdala SK-profilen Nils-Erik Pettersson skickar sin hälsning till grannföreningen Södra Vi IF, som fyller 95 år i dag. Foto: Privat

Lokala föreningsprofilens gratulation till 95-åringen Södra Vi IF

För exakt 95 år sedan i dag bildades Södra Vi Idrottsförening. En av många som vill passa på att fira föreningen är Djursdala SK-profilen Nils-Erik Pettersson, kanske mer känd som ”NEP”. Här skriver han några rader om födelsedagsbarnet.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Idag, tisdag den 21 april 2020, firar Södra Vi Idrottsförening 95-årig födelsedag. Och vi hoppas det flaggas på alla håll och kanter i socknen, det är blå/vitt värda, inte sant?

Det var alltså detta datum 1925 som föreningen såg dagens ljus på Magnussons Café. Förste ordförande blev Gösta Bohm, som, däruppe i sin himmel, säkert är mycket nöjd med vad som hänt och uträttats inom föreningens ram under de gångna åren. Övriga i den första styrelsen var Erik Bohm, Arvid Svensson, Ivar Nilsson och Hugo Carlsson.

*

Den första tävlingen, terränglöpning, genomfördes redan den 10 maj och historisk, första klubbmästare blev Axel Johansson. Premiärmatchen i fotboll spelades på bortaplan i Frödinge, där Södra Vi vann med hela 6-0.

Som alltid i föreningslivet har det varit upp- och nedgångar, när det gäller aktiviteter, bredd och engagemang från medlemmarna. Just nu rider man på en framgångsvåg i både fotboll och friidrott men tyvärr hindrar för tillfället det eländiga coronaviruset all normal idrottslig verksamhet.

Nämnas kan också att Håkan Danielsson, som varit ordförande sedan 1973, avgick vid årsmötet som nyligen hölls på Ulfveskog. Han har alltså lett föreningen i 47 år, en smått otrolig ledargärning. Genom åren har han också varit ledamot i Svenska Fotbollförbundets styrelse och varit ordförande i Smålands Fotbollförbund.

Grattis på 95-årsdagen, Södra Vi IF!

Nils-Erik Pettersson

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Gästskribent

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: