Annons:

Sök

Annons:

Glada målskyttar efter Vimmerby IF:s bortaseger mot Bankeryd på lördagen; Knut Gunnarsson, Joakim Storm, Elias Hallingfors och Rickard Thuresson. Foto: Ossian Mathiasson

Stabil seger för Vimmerby IF – hakar på topplagen

Vimmerby IF tog på lördagen en stabil bortaseger i herrfyran mot Bankeryd. 2-4 slutade matchen, och VIF hakar därmed på i toppen av tabellen.

Annons:

– Man ska inte säga att det var en enkel seger, men jag tycker ändå att det var klasskillnad mellan lagen i dag, summerar VIF-tränaren Patrik Gunnarsson.

Vimmerby inledde starkt och skapade chanser i parti och minut under den första halvtimmen. Målen uteblev dock och i paus var ställningen fortfarande 0-0.

Proppen ur i andra

I den andra halvleken gick dock proppen ur. Knut Gunnarsson gjorde 1-0 genom att nicka in en hörna, Joakim Storm gjorde 2-0 efter en tilltrasslad situation framför Bankeryds mål och Rickard Thuresson satte 3-0 på straff sedan han själv blivit fälld.

Bankeryds reducering till 3-1 kom på straff innan Elias Hallingfors lobbsköt in 4-1. Slutresultatet fastställde Bankeryd sedan i slutet av matchen.

Hakar på topplagen

 – Klart att man blir lite nervös när man står vid sidan av planen och de får in en reducering på slutet, men det var aldrig riktigt någon fara. Vi var så pass mycket bättre, så det hade varit tufft om vi skulle ha tappat poäng, säger Patrik Gunnarsson.

– Vi rullar boll bra, spelar upp som vi ska och hittar rättvända spelare. Hela laget ska ha beröm för en fin match, med ett extra plus till Rickard Thuresson. Som kapten visar han pondus och håller ihop det på slutet, men han var också mycket inblandad i spelet.

I och med segern hakar Vimmerby på topplagen Haga och Myresjö-Vetlanda, och är nu bara tre poäng efter dem.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: