Annons:

Sök

Annons:

  • Vimmerby jublar över ett av sina fyra mål i derbysegern mot Gullringen. Foto: Simon Henriksson

  • Peter Magnussons Gullringen kom inte alls upp i normal standard.

Vimmerby körde över Gullringen i derbyt: "Det är klasskillnad"

Vimmerby körde över Gullringen totalt första halvtimmen på Bruksvallen. Rickard Thuresson gjorde 3-0 efter knappt 30 minuter – och redan där kändes derbyt över.
– Det var klasskillnad i dag, säger VIF-tränaren Patrik Gunnarsson efter 4-1-vinsten.

Annons:

Säsongens första division 4-derby mellan de lokala lagen spelades i strålande solsken och högsommarvärme på Bruksvallen i Storebro. Drygt 300 åskådare hade tagit sig dit.

Hetast på planen var definitivt hemmalaget Vimmerby IF. Första halvlek var i princip spel mot ett mål – och Gullringen fick aldrig någon tid till andrum.

– Vi är fan så mycket bättre än Gullringen i den här matchen. Det är klasskillnad, säger VIF-tränaren Patrik Gunnarsson.

VIF hade haft ett par fina lägen när utdelningen kom. Efter knappt 20 minuter sköt Vladimir Radak 1-0. Bara minuter senare kunde Johan "JC" Carlsson utöka till 2-0. Från ungefär samma position gjorde sedan Rickard Thuresson 3-0 ytterligare några minuter senare. 

Ridå, Gullringen.

– Första 30 är de bättre än oss. Vi kommer inte riktigt till som vi vill och de får slå sina precisa passningar i god tid och hota med rättvända spelare. De får alldeles för mycket tid på sig och då är det svårt att försvara. Vi tappar på det, säger Gullringens tränare Peter Magnusson.

Vad gör man vid underläge 3-0 redan efter knappt 30 minuter?

– Vi försökte och planerade för lite, men så kom 3-0 direkt efter deras andra mål. Det går snabbt där ute och det handlar mest om att gjuta mod i grabbarna. Det var det vi försökte med, att gjuta mod i spelarna.

"Måste smälta det här"

3-0 stod sig till paus och Gullringen hoppades förstås på ett snabbt reduceringsmål och liv i matchen igen. Istället var det Vimmerby som utökade ledningen till 4-0 direkt i andra halvlek efter ett försvarsmisstag från gästerna. Joakim Storm var påpassligt framme och rullade in 1-0-målet.

– Man är lite orolig inför andra, att de ska få in ett tidigt mål. Att leda med tre är bra, men när vi får fyran känns det förstås betydligt bättre, säger Patrik Gunnarsson.

Derbyt blev efter Vimmerbys 4-0-mål rätt avslaget. Gullringen hotade inte och Vimmerby slog av på taktpinnen. Med drygt 20 minuter kvar lyckades Gullringen med en frisparksvariant och Samuel Lindell reducerade vackert till 4-1. 

Gullringen försökte mobilisera kraft, men särskilt nära ytterligare ett mål var man aldrig.

– Det är aldrig roligt att förlora och det var inte det vi hoppades på. När de får 4-0 direkt i andra halvlek blir det ännu svårare för oss, säger Magnusson.

Är loppet kört för er att hänga med i toppen?

– Det har jag inte tänkt på. Jag har bara tänkt på den här matchen. Jag måste smälta den först.

Radak bäst i VIF

Patrik Gunnarsson var naturligtvis desto gladare.

– Det är en god känsla. Vi är påkopplade, gör få misstag och vinner andrabollarna. Vi är verkligen där och då tycker jag ändå att vi får mycket emot oss. Vi kör över dem och är värda nästan sex, sju mål i den här matchen. Jag är jättenöjd med hela laget. 

VIF har nu fortsatt häng i toppstriden.

– Det är skönt att vinna de här matcherna och det tar vi med oss till fortsättningen nu.

Trion Joakim Storm, Elias Hallingfors och Ali Mohammed Mustafa tvingades alla utgå.

– Det är fotledsskador på alla tre, så det är bara att tejpa och köra. 

Många var bra i hemmalaget, men Vladimir Radak stack ut betänkligt. 

– "Vlado" äger sin kant i dag. Han är en jättejobbig spelare att möta.

I Gullringen tar vi beröm en annan match.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: