Annons:

Sök

Annons:

Ted Åström Åberg glänste när Gullringen spelade 0–0 mot Haga. I tisdagens viktiga match mot Bankeryd är han avstängd. Foto: Ossian Mathiasson

Gullringen tog viktig poäng mot serietvåan – nu väntar rysarmatch på tisdag

Gullringens GoIF bröt den fyra matcher långa förlustsviten i dag efter att ha krigat till sig en poäng mot topplaget IF Haga. 
– Skönt att få med oss en poäng borta mot serietvåan, säger Patrik Wärnehall. 

Annons:

Gullringen har mött flera topplag på sistone och tog sin senaste seger hemma mot Tenhult för en dryg månad sedan. De har i tur och ordning förlorat mot Ölmstad (1–2), Vimmerby (1–4), Malmbäck (1–5) och Myresjö/Vetlanda (1–3) och dragits in i bottenstriden på allvar. 

Åttondeplacerade Gullringen bröt förlustsviten på Strömbergsvallen I Jönköping i dag. Matchen mot topplaget IF Haga slutade mållös. 

– Precis som i senaste matchen mot Myresjö gör vi en bra prestation. Jag tycker att Haga är snäppet bättre än Myresjö så vi fick kriga mer för det i dag, framför allt i andra halvlek. Då hade Haga mycket boll men vi höll dem på utsidan och jobbade hårt för varandra. Jag tror att Tom (Polder) fick göra en bra räddning på hela matchen, i övrigt var det mest skott utifrån som gick rakt på. Chansmässigt var det rätt så jämnt då båda lagen skapade ett par chanser vardera. Det var ingen typisk 0–0-match utan två bra lag med bra försvar, säger Patrik Wärnehall. 

"Myresjö är säkerligen mest glada"

Gullringen kliver i och med krysset upp på åtta poäng, endast en poäng före Bankeryd på negativ kvalplats. Värt att notera är att Gullringen och Bankeryd har spelat en match mindre än flera av bottenkollegorna och möts dessutom i en rysarmatch på Gullemon på tisdag kväll.

Det är ett riktigt getingbo i botten av fotbollsfyran – fem lag inom två poäng inför slutomgångarna. Åttan Gullringen har åtta poäng och jumbon Tuna, tolva i tabellen, sex poäng efter förlusten mot Bankeryd.

Vad betyder denna poäng för er i bottenstriden?

– Jag är nöjd med att vi tar en poäng mot serietvåan på bortaplan. Det är inte alla lag som gör det. Det är bara vi och Tenhult som har gjort det i år, säger Wärnehall. 

Tankar inför matchen på tisdag?

– Vi måste fortsätta att komma upp i de här prestationerna som vi har gjort mot Myresjö och Haga. Vi har också fått tillbaka lite folk och gjort ändringar i vårt sätt att spela, vilket gör skillnad. 

För Haga var det ett tungt poängtapp eftersom de ligger fyra poäng efter Myresjö med två omgångar kvar. 

– På det viset hjälpte vi Myresjö som säkerligen är mest glada över resultatet.

Backen avstängd på tisdag

Alla spelare i Gullringen förtjänade beröm för den helgjutna insatsen. Bäst var ytterbacken Ted Åström Åberg och forwarden Anton Holm. 

Tungt för gulsvart är att Ted Åström Åberg missar tisdagens nyckelmatch efter att ha dragit på sig tredje gula kort.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: