Annons:

Sök

Annons:

  • Drömstart för nykomlingen efter sent avgörande – taktiken gick hem

    Isack Thuresson vrålar ut sin glädje efter avgörandet hemma mot Aneby. Djursdala SK har vunnit sina två matcher i division 4. Foto: Ossian Mathiasson

  • Drömstart för nykomlingen efter sent avgörande – taktiken gick hem

    Djursdala SK-spelarna samlas för att fira 2–1-målet hemma mot Aneby SK. Foto: Ossian Mathiasson

  • Drömstart för nykomlingen efter sent avgörande – taktiken gick hem

Drömstart för nykomlingen efter sent avgörande – taktiken gick hem

Djursdala SK har fixat en flygande start på nykomlingssäsongen i division 4. Hemma mot Aneby SK kom säsongens andra raka seger. 
– Starten kunde inte ha varit bättre poängmässigt. Jäkligt skönt att få en bra start som vi kan luta oss tillbaka mot, säger matchhjälten Isack Thuresson. 

Annons:

Djursdala SK inledde seriespelet med 2–1 hemma mot Örserums IK för en vecka sedan och plockade en ny triumf i andra matchen mot Aneby. 

Gästande Aneby tog ledningen i 19:e minuten då de fick en frispark som Oskar Eriksson räddade men släppte retur på och ledningsmålet stöttes i mål. 

Tio minuter senare fick DSK straff efter att Simon Henriksson fällts i straffområdet. Markus Ahl stegade fram och satte kvitteringen på ett behärskat sätt. Jonatan Stridh hade därefter ett skott i ribban och Björn Stridh var nära att sätta returen. 

"Annan stämning i gruppen"

I en händelsefattig och rätt så blek andra halvlek såg det ut som att lagen skulle dela på poängen. DSK fick med fem minuter kvar av ordinarie tid en dubbelhörna som de gjorde mål på. Christian Simonsson hittade Isack Thuresson som nickade bollen i nät via ribban.

– Vi fick inte till den första hörnan men den andra var bättre och gick i mål. Skönt att få in den, säger Isack Thuresson. 

Djursdala har inlett seriespelet med maximala sex poäng. 

– Det blir en annan stämning i gruppen när man får inleda med två segrar. De har inte så mycket i första halvlek medan vi rullar betydligt mer i dag än vad vi gjorde sist. Vi är starka här hemma. Det är en mindre plan än vad många andra planer är. Vi kan spela kompakt. 

DSK bytte rätt så friskt under matchens gång för att ha pigga spelare på planen. Isack Thuresson och Jonatan Stridh gick ut en stund i mitten av andra, kom tillbaka med kvarten kvar och såg till att det blev seger. 

– Vi har fått ihop gruppen så alla köper det. Det är många i truppen som inte håller för 90 minuter om man ska vara ärlig. Bra att vi har möjligheten att göra det.Så länge vi krigar för varann så har vi chansen i varje match. 

"Ett verktyg som fler borde utnyttja"

DSK-tränaren David Henriksson är mycket nöjd med lagets säsongsinledning.

– Jävligt roligt. Vi kunde inte ha fått en bättre start. Vi är fortfarande ödmjuka inför uppgiften. Aneby är inget dåligt lag men jag trodde att de skulle stå upp mer och inte sjunka så pass mycket som de gjorde i båda halvlekarna. Vi skapar inget nämnvärt i andra halvlek så vi har lite tur att vi får med oss tre poäng, säger David Henriksson. 

DSK spelar med ett lugn, jobbar hårt för varandra och känner ingen press.

– Vi satt och skojade om just det på samlingen, förlorar vi så förlorar vi och vinner vi så vinner vi. 

Den lyckade taktiken med att göra flera byten föll väl ut.

– Det är ett bra verktyg för oss att orka hela matchen. Vi har spelare som går in och ger järnet i tio minuter och byter igen. Det är ett verktyg som fler borde utnyttja.

Fakta

 

 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: