Annons:

Sök

Annons:

HFK KROSSADE SÖDRA VI – VANN MED SANSLÖSA 7-0

Oscar Karlsson blev tvåmålsskytt för HFK i den oväntade krossen mot Södra Vi. Foto: Arkivbild

HFK KROSSADE SÖDRA VI – VANN MED SANSLÖSA 7-0

I många år har Södra Vi varit ett topplag i femman. I år har man fått en mardrömsstart och ikväll kom nästa smäll. En riktig stjärnsmäll dessutom. Ett bländade Hultsfreds FK vann med hela 7-0.
– Vi får matchen precis dit vi vill, säger Sebastian Svensson, tränare i HFK.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Svensson var förstås strålande nöjd med sitt lags prestation. Hultsfred gjorde nästintill en perfekt insats, sprang kopiöst och hade ett mycket fint passningsspel. 7-0 var faktiskt i underkant.

– Vi följer vår matchplan till punkt och pricka och spelar ut hela registret. Vi får matchen precis dit vi vill och det var verkligen jätteskönt. Vi rullar boll och utnyttjar att vi är ett energiskt och ungt lag.

Att det skulle bli 7-0 fanns knappast i hemmacoachens kalkyl.

– Det har varit väldigt heta och tuffa matcher mot Södra Vi tidigare år och det hade jag räknat med. All eloge till killarna som gör den prestation de gjorde. Södra Vi var ganska uddlösa, men jag tycker att det är vi som gör att de får en sämre dag. Sedan saknade de Adrian Mathiasson idag och det är klart att det märks.

”Ingenting kommer gratis”

Hultsfred hänger nu med i toppstriden.

– Vi ska vara med där uppe, men vi måste också inse att vi måste hålla fötterna på jorden och ta jobbet varje match. Ingenting kommer gratis.

Oscar Karlsson och Keko Toribio gjorde två mål vardera. Johan Nilsson, Ibrahim Haddar och ett självmål stod för de övriga. Hela laget får beröm.

– Alla förtjänar ett plus, men jag tycker att det defensiva spelet ska ha stort beröm. Att vi håller ihop det gör att vi får till det offensivt.

"Fruktansvärt viljelösa" 

Över Södra Vi – nästan längst ned i tabellen och spelmässigt och moralmässigt riktigt djupt ned i ett gruvhål – skiner inget ljus just nu.

– Vi är fruktansvärt dåliga och Hultsfred är jättebra. Det var kul att se dem, men man kan inte förvänta sig att vi ska förlora kampmomentet mot tonåringar. De är etta, tvåa och trea på bollarna, säger SVIF:s tränare Patrik Nilsson.

Är du orolig?

– Inte orolig, men jag förstår inte hur vi kan vara så fruktansvärt viljelösa och det är frustrerande att vi inte lyssnar på vad vi säger. Då blir jag lite orolig. Det finns bara en väg att gå och det börjar på träningar. Vi måste snäppa upp allting.

Är toppstriden förlorad?

– För mig är det en icke-fråga. Jag visste att den här serien skulle bli såhär tuff och jag är förvånad över att vi viker ned oss såhär totalt. Vi förlorade för att vi inte var villiga att offra någonting samtidigt som de löpte åttor kring oss. Idrott är en tävling och det gäller att ge allt och då kan man vara nöjd. Jag vet inte vad som krävs för att vi ska komma dit.

Hur går ni vidare?

– Två bra träningar och sedan glömma det här. Vi måste börja ställa krav på varandra.

Kunde du gjort något annorlunda?

– Jag vet inte vad jag skulle gjort annorlunda när det är så viljelöst. Jag har ingen joystick på bänken.

Bäst i Södra Vi var målvakten Arvid Alvin. I övrigt var det otroligt blekt.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: