Annons:

Sök

Annons:

Här är Gullringens och Djursdalas trupper till kvällens derbytillställning

Christian Simonsson, med ett förflutet i Gullringens GoIF, finns med i Djursdalas trupp. Foto: Ossian Mathiasson

Här är Gullringens och Djursdalas trupper till kvällens derbytillställning

Det är evigheter sedan Gullringens GoIF och Djursdala SK möttes i seriesammanhang. I kväll är det dags. Dagens Vimmerby har tagit del av klubbarnas trupper till derbyt. 

Annons:

Det vankas kommunderby på Gullemon på fredagskvällen. Gullringen tar emot Djursdala, två lag som står på tio poäng och inte har mött varandra i seriespel sedan 70-talet. 

DV tog ett snack med Karlo Goranci i Gullringen och David Henriksson i Djursdala på matchdagen. 

David Henriksson, född och uppvuxen i Gullringen, ser fram emot att återvända till Gullemon och möta sin moderklubb med Djursdala SK. 

– Jag kan inte sticka under stolen med att det blir speciellt. Jag kommer samtidigt göra det jag brukar göra på Gullemon, sitta på bänken. Jag är fokuserad på min uppgift och det jag ska göra och kommer inte lägga fokus på att det är just Gullringen vi möter, säger David Henriksson. 

Han förväntar sig att Gullringen kommer vara spelförande och hålla i mycket boll på Gullemon.

– Vi ska stå upp och göra en så bra match som möjligt mot ett bra lag. Vi måste ha rätt fokus och vara förberedda på att jobba hårt för varandra. 

"Nästan som en farmarklubb till Gullringen"

Karlo Goranci välkomnar Djursdala SK till Gullemon med varm hand. 

– Det är inte vårt största derby då vi ska möta Vimmerby framöver. Matchen är nog lite större för DSK, det är många före detta Gullringsspelare i den klubben. Jag vet inte hur många av de som spelar i dag men det blir nästan som en farmarklubb till Gullringen, säger Karlo Goranci.

Gullringen har vunnit sina tre senaste matcher och vill vinna kvällens derby mot DSK.

– Jag går in med tanken att vi ska vinna och bör vinna. Det är lätt att säga att vi ska vinna så det gäller att vi tar jobbet. Jag ser att vi ska vara spelförande och dominera samtidigt som de kommer dra ner på tempot när de har chansen. Från minut ett ska vi visa vilket lag som är nummer ett och vi ska visa att vi håller samma nivå som Vimmerby och Tranås. Det är många som har snackat om att vi hamnat på efterkälken. 

DSK kommer till spel utan Isack Thuresson, Michael Karlsson, Björn Stridh, Dzenan Hrnic och Pontus Stahlin. Julius Eriksson och Herman Lynbech har varit sjuka i veckan och spelar inte för gulsvart. 

Fakta

Här är laguppställningarna till matchen mellan Gullringen och Djursdala. 

Gullringens trupp: Petter Gustafsson, Albin Gustafsson, Alexander Swartz, Ola Lindblom, Felix Johansson, Melker Johansson, Sebastian Swartz, Jesper Wärnehall, Ibrahim Doumbia, Ricky Gustafsson, Karlo Goranci, Markus Oskarsson Johansson, Billy Inkoom, Leontios Cota, Hugo Johansson och Emmanuel Mungutu.

Djursdalas trupp: Oskar Eriksson, Martin Larsson, Petter Sandberg, Albin Isaksson, Patrik Larsson, Markus Ahl, Jihad Assaf, Simon Henriksson, Simon Lennartsson, Daniel ”Bränna” Gustafsson, Alexander Sandberg, Christian Simonsson, Imad Khankan, Felix Grönqvist, Emil Sandberg och Fabian Borén. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: