Annons:

Sök

Annons:

  • Skyttekungen avgjorde derbyt på Ulfveskog:

    HFK jublar över ett av sina tre mål i segermatchen mot Södra Vi. Foto: Simon Henriksson

  • Skyttekungen avgjorde derbyt på Ulfveskog:

    Diego Nicolas Toribio Urrutia var en avgörande faktor för sitt HFK.

Skyttekungen avgjorde derbyt på Ulfveskog: "Extra faktor"

Skyttekungen Diego Nicolas Toribio Urrutia avgjorde derbyt på Ulfveskog. Han smällde dit två nya bollar i Hultsfreds FK:s 3-2-seger.
– Han är en extra faktor för oss, säger tränaren Sebasthian Svensson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Hultsfreds FK studsade tillbaka efter det oväntade nederlaget mot IF Stjärnan i höstpremiären. Borta mot Södra Vi IF gjorde laget en stark insats spelmässigt, men avgörandet dröjde.

Oscar Karlsson gav förvisso gästerna ledningen i första halvlek, men precis före paus utjämnade Elias Karlsson till 1-1. 

– Spelmässigt gör vi det stundtals otroligt bra, men slutprodukten är inte där riktigt. Vi borde ha avgjort det här tidigare, säger HFK-tränaren Sebasthian Svensson.

Södra Vi, som hade en tunn trupp att tillgå, stretade emot väl och länge, men till slut klev skyttekungen Diego Nicolas "Kecko" Toribio Urrutia in i handlingarna. Med drygt tio minuter kvar satte han 2-1 bakom Arvid Allvin och bara minuter senare kom också 3-1 från hans fötter.

– Han är otroligt viktig för oss, det är svårt att sätta ord på hans betydelse. Han är inte i fullt slag, men ändå är han en extra faktor för oss och gör två mål. 

Hur pass bra är han?

– Det är svårt att säga och man måste sätta det i perspektiv också. Men hans blick för spelet och hans spelintelligens säger att han skulle klara sig betydligt högre upp. 

För bra för att åka ur?

För SVIF, som redan i första tvingades se Elias Hallingfors gå av skadad, hjälpte det inte att Joakim Hammar frisparksreducerade i slutminuterna. Det blev ännu en tung förlust för det på förhand topptippade laget.

– Hultsfred är duktiga och bättre än oss spelmässigt. Vi blandar högt och lågt, men det här var en väldigt bra krigarinsats från vår sida. Vi måste ta oss samman nu och träna och komma ihop som grupp. Just nu spretar det ganska mycket, säger Patrik Nilsson uppgivet. 

Södra Vi är på säker mark, men har spelat fler matcher än jagande Storebro. Men är inte kvallaget från ifjol för bra för att åka ur?

– Det kommer bli tajt. Målet är att hålla oss kvar, det är det mest realistiska. Vissa matcher är vi bra, vissa matcher är vi inte tillräckligt bra för femman. 

Klar serieledning

HFK är nu åter i klar serieledning.

– En seger är en seger och nu är vi på rätt spår igen. Vi var betydligt hungrigare i den här matchen och insåg allvaret och att vi måste prestera i varje match, säger Sebasthian Svensson.

I SVIF stack Joakim Hammar, Kim Johansson och Elias Karlsson ut. I Hultsfred går det inte att bortse från Diego Nicolas Toribio Urrutias avgörande insats.

HÄR hittar du tabelläget. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: