Annons:

Sök

Annons:

Louise Andersson gjorde två mål när FBSK besegrade Gullringens GoIF på lördagen. Arkivbild. Foto: Ossian Mathiasson

FBSK starkast i dagens derby mot Gullringens GoIF

Frödinge-Brantestad SK var starkast i lördagens derby i damfyran. 6-0 blev segersiffrorna borta mot Gullringens GoIF, och därmed är FBSK kvar i serieledning i det som med all säkerhet kommer att bli en målskillnadsaffär med Timmernabben.

Annons:

Det var dock Gullringen som startade matchen bäst och under de första 20 minuterna var tabellsexan väl så bra som FBSK.

När 0-1 kom efter en hörna mitt i den första halvleken vände dock matchbilden. 0-3 i halvtid blev till slut 0-6.

"Är ett väldigt bra lag"

Hemmalagets tränare Mats Söderkvist var nöjd med sitt lags insats.

– Det är inte mycket att säga om. Frödinge är ett väldigt bra lag och det är inte konstigt att de ligger där de gör. Till vårt försvar ska sägas att vi i dag har en ganska sargad och tunn trupp med flera spelare som är sjuka och småskadade.

– 3-0 i halvtid är ganska missvisande och kändes som ett eller två mål i överkant. Målen kommer efter ett par misstag och på en fast situation som vi hade pratat om. I den andra halvleken jobbar vi på men orkar inte riktigt och räcker inte till mot ett bra motstånd, säger Mats Söderkvist som inte ville lyfta fram någon enskild spelare, utan hyllade kollektivets insats.

"Kan mycket bättre"

Hos FBSK, som jagade mål för att bättra på sin målskillnad ytterligare, var tränaren Daniel Wessman inte helt till freds.

– Vi kan mycket bättre än vad vi presterar under den första halvleken, speciellt de 20 första minuterna. Vi måste göra det bättre än så. Sedan tar vi över matchen och i den andra halvleken dominerar vi stort.

– Vi har konstant tryck men tyvärr bränner vi fem, sex solklara lägen. Då spelar vi helt enkelt så bra vi kan, men vi lyckas inte göra så många mål som vi borde ha gjort.

Svårt att vinna serien

Efter dagens matcher ligger FBSK tre poäng före Timmernabben och har ett plusmål mer. Värt att notera är att Timmernabben har en match mindre spelad. FBSK har Hultsfreds FK B kvar att möta, medan Timmernabben ska ställas mot Gullringens GoIF och Vimmerby IF C.

Det mesta talar för att det blir en målskillnadsaffär i jakten på förstaplatsen som betyder uppflyttning till division 3.

– Vinner vi den sista matchen mot Hultsfred är vi bästa tvåa om man tittar på division 4-serierna i Småland. Det kan ha betydelse om något lag skulle tacka nej till sin plats i division 3. Det ska nog väldigt mycket till för att vi ska vinna serien i och med att Timmernabben har två matcher kvar, säger Wessman.

Bäst i Frödinge i matchen mot Gullringen var Emma Wessman.

 

Fakta

Gullringens GoIF-FBSK 0-6 (0-3)

0-1 (24) Evelina Bertilsson, 0-2 (29) Tilde Johansson, 0-3 (37) Clara Sohlberg-Perez, 0-4 (60) Louise Andersson, 0-5 (61) Emma Wessman, 0-6 (75) Louise Andersson.

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: