Annons:

Sök

Annons:

Hemvävd tränarlösning i Gullringen:

Patrik Wärnehall och Ola Lindblom kommer träna Gullringens GoIF under 2023. Foto: Ossian Mathiasson

Hemvävd tränarlösning i Gullringen: "Ska fortsätta bygga och förbättra spelet"

Ola Lindblom och Patrik Wärnehall är Gullringens GoIF:s nya tränare och kommer ha ett delat ansvar. 
– Jag har fått inspiration av hur det var förra året med en spelande tränare, säger Ola Lindblom inför sitt första tränaruppdrag. 

Annons:

Det var under onsdagskvällen som Gullringens GoIF kallade till pressträff. Mattias Sandh i Gullringens sportgrupp presenterade den hemvävda tränarlösningen med trotjänaren Patrik Wärnehall och försvarsgeneralen Ola Lindblom. 

Lindblom och Wärnehall kommer ha ett delat ansvar och sköta träningar och matcher tillsammans. 

– Ola kommer jobba med träningsupplägg och Patrik kommer vara matchcoach. De kommer tillsammans bedriva träningarna. Vi söker en tredje person till ledarstaben men det är en person som inte presenteras i dag, säger Mattias Sandh i Gullringens sportgrupp. 

"Vill bygga vidare på det vi har påbörjat"

Ola Lindblom ser med stor tillförsikt fram emot uppdraget som tränare i Gullringen.

– Jag har fått inspiration av hur det var förra året med en spelande tränare. Jag ser mig själv som en blivande tränare och gillade upplägget som klubben presenterade för mig. Lite på den vägen är det. Jag vill bygga vidare på det vi har påbörjat och spela rolig fotboll. Det är så jag är upplärd, säger Ola Lindblom. 

Patrik Wärnehall kommer ha samma roll som förra säsongen då han var matchcoach eftersom Karlo Goranci befann sig på planen. 

– Det var inte meningen att jag skulle vara med förra året eftersom vi letade en assisterande tränare. Karlo kände att det funkade bra med mig och då sa jag att vi kör. Samma helg som Karlo (Goranci) bytte förening kom vi in på spåret med Ola. På vägen är det blivit som så att Ola ville ha med mig och jag har aldrig varit med från början. Jag har egentligen bara hoppat in när vi har avsatt en tränare och när tränaren har avsatt sig själv. Jag känner mig jäkligt taggad och tycker att det ska bli roligt, säger Patrik Wärnehall och fortsätter: 

– Vi ska fortsätta på spåret som vi har påbörjat med att spela en rolig fotboll. Vi har börjat bygga något bra och ska fortsätta bygga och förbättra spelet, säger Wärnehall. 

Är det här lösningen som ni har jobbat med sedan säsongens slut?

– Det var en tidig lösning som vi jobbade med direkt när ni fick beskedet att Karlo skulle lämna föreningen. Vi hade hoppats på att ha den tredje personen klar, men det är inte klart än. Vi har bestämt oss för att vi kommer ha tre man som driver det framåt. Vi jobbar för att en tredje person ska komma in i teamet i rollen som assisterande tränare. Det vi tittar på är att hitta någon som inte är van vid Gullringen eller personerna. Han ska stå för en tydlighet och en rakhet som gör att vi tillsammans kan bygga och fortsätta med den spelande fotbollen, säger Mattias Sandh.

Siktet är inställt på division 3

Patrik Wärnehall är mycket nöjd med truppbygget. 

– Jag tycker att det ser jäkligt intressant ut. Jag skulle vilja påstå att vårt truppbygge ser mest intressant ut i regionen. Det som är roligt i truppbygget är att vi har så pass många egna produkter med. Unga killar som gick framåt något oerhört den här säsongen och som förhoppningsvis kan gå framåt lika mycket nästa säsong. Vi spelade med fyra-fem spelare i startelvan regelbundet, vilket var längesen Gullringen för, säger Wärnehall. 

Gullringen slutade trea i division 4 i år och siktar på en högre placering 2023. 

– Vår ambition är att ta klivet upp och fortsätta spela en underhållande fotboll. Vi har fått mycket beröm från folk som tycker att det har varit kul att titta på Gullringen i år. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: