Annons:

Sök

Annons:

IFK Västervik vidare till nästa cupomgång efter seger mot DSK

IFK Västervik slog Djursdala SK med 5–2 och är vidare i Toyota Cup. Hugo Peereboom, Hassan Aydarus Abdi, Amel Komina (2) och Brian Bechairi hamnade i målprotokollet. Foto: IFK Västervik

IFK Västervik vidare till nästa cupomgång efter seger mot DSK

IFK Västervik har kvalificerat sig för andra omgången i Toyota Cup. Det står klart efter kvällens 5–2-seger mot seriekonkurrenten Djursdala SK. 
– Sett över 90 minuter vann vi klart rättvist, säger IFK-tränaren Ergest Fasko.

Annons:

IFK Västervik och Djursdala SK vann sina respektive grupper i Toyota Cup och gjorde upp om en plats i cupens andra omgång på skärtorsdagen.

IFK Västervik fick en delikat start på cupmötet och ledde med 3–0 efter halvtimmens spel. Amel Komina, spetsvärvningen från Västerviks FF, prickade in 1–0 och 3–0 och däremellan gjorde formstarke Brian Bechairi 2–0. 

– Det var bara ett lag som anföll under de första 35 minuterna och vi spelade riktigt fint, säger Ergest Fasko. 

Simon Henriksson tände Djursdalas hopp med 3–1 i 37:e minuten och Bellal Adem Nur såg till att det bara skiljde ett mål med halvtimmen kvar att spela. Västervik drog det längsta strået då Hassan Aydarus Abdi satte 4–2 i minut 73 och Hugo Peereboom 5–2 i slutminuterna. 

– Det var en rolig match och Djursdala var ett bra motstånd. De är starka i försvarsspelet och låg rätt i positionerna. I andra halvlek var det fifty-fifty och vi hade inte lika bra kvalité som i första halvlek. Vi vann rättvist och Djursdala fick mest försvara sig och hade inte så mycket eget spel, säger Ergest Fasko. 

IFK vidare till nästa omgång

Djursdala SK:s spelande tränare David Henriksson tycker att det var en bra fotbollsmatch. 

– De kom ut riktigt starkt de första 25 minuterna och satte hård press, vilket gjorde att vi knappt fick röra bollen. Vi kom in i det mer och mer och båda lagen skapade många bra lägen. Vi hade faktiskt bud på 3–3 innan de vände på spelet och fick in 4–2. Vi står upp väldigt bra mot ett riktigt spelskickligt lag. Nu lägger vi cupen bakom oss och kan fokusera på serien, säger David Henriksson.

IFK Västervik är efter kvällens triumf klara för nästa omgång i cupen och vad det blir för motståndare är oklart. 

– Roligt för grabbarna att gå vidare. Vi vill gå vidare för att vi har en bred trupp och vill ge alla spelare speltid, säger Fasko. 

15-åringen Jakob Strand erhöll beröm tillsammans med Amel Komina och Brian Bechairi i vinnarlaget. Alla spelare i DSK fick plus. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: