Annons:

Sök

Annons:

Hultsfred satte IFK Tuna på plats: ”Ett bra besked”

HFK-tränaren Sebasthian Svensson fick flera bra besked när hans lag besegrade IFK Tuna med 5-1.

Hultsfred satte IFK Tuna på plats: ”Ett bra besked”

Hultsfreds FK fick bästa tänkbara besked inför division fyra-premiären.

– Det var ett bra besked jag fick idag. Vi fick ut det mesta av så gott som alla, säger HFK-tränaren Sebasthian Svensson efter 5-1-segern.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

IFK Tuna startade matchen med en trebackslinje och det kan man, minst sagt, säga att Hultsfreds FK utnyttjade. Efter 26 minuters spel ledde HFK med 4-0 efter dubbla mål av nyförvärvet Rasmus Samuelsson samt ett mål var av Isak Lindqvist och Noah Sandelius.

– Vi kom in från start och var mycket aggressivare än tidigare och gav varandra det understöd som behövdes. Vi satte hög press och tvingade fram misstag. Tuna startade med en trebackslinje och Rasmus (Samuelsson) underhöll i stort sett hela deras backlinje på egen hand, säger Sebasthian Svensson.

Bytte taktik

Lars Gustavsson konstaterar att det inte föll särskilt väl ut med en trebackslinje just denna dag.

– Vi vill spela ett offensivt spel med mycket folk framåt. Idag kom vi lite fel i positionerna och då blev vi lite avslöjade. Det var inga perfekta insatser på deras två första mål. Vi bytte taktik efter 35 minuter, backade ner lite och gick över till en fyrbackslinje. I andra halvlek såg det bättre ut och vi hittade vissa gånger mycket av det offensiva spel vi tränat på, säger Gustavsson.

Luftade unga spelare

I den andra halvleken reducerade Anton Carlsson till 4-1 innan Ibrahim Haddar fastställde slutresultatet till 5-1.

– Vi fick ut en hel del spets i den här matchen, men sista kvarten fick vi också möjlighet att lufta flera spelare födda 2006-2007, konstaterar Sebasthian Svensson.

HFK-tränaren delade ut beröm till anfallsparet Rasmus Samuelsson och Yassin Jalil Kader, mittbacksparet Alexander Gustafsson och Oscar Karlsson samt målvakten Jesper Rüdiger.

Lars Gustavsson lyfte fram sitt lags insats i den andra halvleken.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: