Annons:

Sök

Annons:

Delad pott i derbyt efter rött kort och sen upphämtning

Djursdala SK hämtade upp 0–2 till 2–2 sista kvarten mot Södra Vi IF, som fick Filip Frejd utvisad mot slutet av första halvlek. Foto: Jonas Davidsson

Delad pott i derbyt efter rött kort och sen upphämtning

Det blev ett tätt och jämnt derby på Dalavallen mellan Djursdala och Södra Vi. Efter ett sent DSK-mål av Bellal Adem Nur slutade matchen 2-2 (0-1).
– Vi sa i paus att vi går ut och tror på det, jag är nöjd med att vi lyckades hämta upp 0-2, säger DSK-tränaren Michael "Mulla" Milton efteråt.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Matchen var mållös och halvtimmen gammal när Södra Vi:s Filip Frejd drog på sig ett rött kort efter en sen eftersläng.

Istället för ett DSK-övertag, vilket hade varit mer logiskt, blev det tvärtom. Södra Vi:s Niklas Gunnarsson dunkade in en frispark bara minuter efter det röda kortet. 

0-1 i paus blev också 0-2 tidigt i andra halvlek när Joakim Hammar satte matchens andra mål, trots det numerära underläget för gästerna.

– Det är en typisk derbymatch, vi får tyvärr en tidig utvisning och det är tufft att spela med en man mindre i 70 minuter, men när vi gjorde 2-0 tänkte åtminstone jag att vi har det här, säger Södra Vi:s spelande assisterande tränare Ricky Gustafsson efteråt.

Sen anstormning av hemmalaget

Med en kvart kvar av matchen fick hemmalaget luft under vingarna. Bellal Adem Nur spelade in bollen till Imad Khankan som forcerade in reduceringen.

Kvitteringen kom också – med bara några minuter kvar av ordinarie matchtid. Bellal Adem Nur, som svarade för ett mycket fint inhopp, tryckte in bollen efter en misslyckad rensning och såg till att derbyt slutade med delad poäng. 

– Första halvlek är tung för vår del, vi spelar inte bra och missar mycket samtidigt som Södra Vi gör det bra. Vi sa i paus att vi går ut, krigar och tror på det. När vi får 1-2 så kom vi igång ännu mer samtidigt som de gick ner sig lite, säger "Mulla" om matchen.

– Planen bjuder inte in till något skönspel riktigt, det studsar mycket och så får de en skitstuds och det är 2–2. Man vill ju alltid vinna, det är tufft att tappa 2–0, men jag är inte missnöjd med matchen, förutom det röda kortet som sätter oss i en dålig sits, säger Ricky Gustafsson.

Annons:

Viktor Allvin

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: