Annons:

Sök

Annons:

SVIF-spelaren stängs av en extra match – ska inte ha fått chansen att yttra sig

Filip Frejd stängs av i ytterligare en match efter sitt röda kort i derbyt. Foto: Jonas Davidsson

SVIF-spelaren stängs av en extra match – ska inte ha fått chansen att yttra sig

Södra Vi IF:s Filip Frejd fick rött kort i derbymatchen mot Djursdala SK. Han var automatiskt avstängd mot Storebro IF och stängs nu också av i matchen mot Ankarsrums IS.
– Jag reagerar på att vi inte fått yttra oss, säger SVIF-tränaren Michael Elmér. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det var i den 37:e minuten i derbymatchen mellan Djursdala SK och Södra Vi IF på Dalavallen som Filip Frejd fick syna det röda kortet efter att ha fått frispark med sig på egen planhalva.

Detta efter en eftersläng på DSK:s Isack Thuresson. Domaren skrev i sin anmälan att SVIF-spelare rest sig ganska omgående efter sin frispark och utdelat en spark av "våldsam kraft" mot DSK-spelaren som fortfarande ligger ned. 

Det var den assisterande domaren som påkallade huvuddomarens uppmärksamhet. Domaren konstaterar också i sin anmälan att spelaren som får det röda kortet godtar detta och lämnar planen långsamt utan protester. 

Filip Frejd var automatiskt avstängd i SVIF:s kommande derby mot Storebro IF och missar nu även fredagens möte med Ankarsrums IS. Disciplinnämnden har tagit beslut om att stänga av mittbacken mellan 26 maj och 4 juni.

"Måste alltid få ge sin version"

Motparten, i det här fallet Södra Vi IF, ska alltid få möjlighet att yttra sig. Det anser SVIF att man inte fått.

– Jag är ovan vid att vi som förening inte får uttala oss och det reagerar jag på. Vi har inte fått möjlighet och det är dåligt. Jag tycker att man alltid måste få ge sin version av det som hänt och det uppfattar jag inte har skett. 

Att det blir en match extra för SVIF-spelaren ser Elmér egentligen inga konstigheter med.

– Det blir småaktigt om jag ska kritisera det. Tar man ett rött helt onödigt när man fått frispark med sig får man nog köpa det. Man reagerar i affekt och det blir effekten.

Vår tidning har sökt disciplinnämndens ordförande Magnus Appelberg. Mats Larlind på Smålands Fotbollförbund säger att man alltid skickar ut domarens anmälan och ger motparten chans att yttra sig. 

– Att det hamnar i skräpposten är inte helt ovanligt, men jag kan inte säga att så är fallet nu. Vi får kolla upp att det verkligen gått iväg från oss, säger Mats Larlind.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: