Division 3-laget vann Hornpokalen efter två klara segrar

Kisa BK vann Hornpokalen efter 5–0 mot Djursdala SK i semifinalen och samma segersiffror mot Gullringens GoIF i finalen. Foto: Ossian Mathiasson

Hornpokalen gjorde efter flera års uppehåll comeback i samband med Hornmarken. Division 3-laget Kisa BK tog hem pokalen efter klar seger i både semifinal och final.

Gullringens GoIF besegrade Horn/Hycklinge IF med 2–0 i semifinal ett. Albin Gustafsson satte 1–0 i första halvlek och Rasmus Bexell utökade ledningen till 2–0 efter paus, ett resultat som stod sig matchen ut.

Division 5-laget Djursdala SK, slitna efter gårdagens seriematch mot IFK Tuna, hade ingen chans mot Kisa BK i den andra semifinalen. Bottenlaget i division 3 kom till Stångåvallen med i stort sett ordinarie lag och satte fullt fart från start. Kisas ledning var uppe i 3–0 efter åtta minuter och 5–0 efter 20 minuter.

Halvvägs in i första halvlek i finalen mellan Kisa och Gullringen tog KBK ledningen med 1–0. Det definitiva avgörandet kom i upptakten av andra halvlek när Kisa drygade ut sin ledning till 3–0. Precis som i semifinalen vann Kisa med 5–0 och bärgade en rättvis seger i comebackande Hornpokalen.

”Med facit i hand får vi väl kora oss själva som värdiga vinnare”, skriver Kisa BK i ett inlägg på sin Facebooksida.