Annons:

Sök

Annons:

Assyriskas egna ord efter stöket: ”Gangster wannabes försökte leka tuffa

Seif Kadhim, här i den vita tröjan, är en av Assyriskas mest rutinerade spelare. Han uttalar sig å Assyriskas vägnar om tumultet efter matchen mot Gullringen. Foto: Bildbyrån

Assyriskas egna ord efter stöket: ”Gangster wannabes försökte leka tuffa"

Tumult uppstod efter slutsignalen mellan Gullringens GoIF och Assyriska IK i söndags. Nu ger Assyriska-spelaren Seif Kadhim sin version av vad som hände på Gullemon. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Känslorna svämmade över efter 90 minuters spel på Gullemon i söndags. Assyriska tappade sin 4–2-ledning till 4–4 på några minuter. 

– Det var mycket mixade känslor efter slutsignalen. Vi tappade tre poäng när vi trodde att vi hade tre poäng samtidigt som Gullringen kanske missade chansen att haka på toppen, säger Seif Kadhim. 

"Deras funktionär filmade"

Gullringens matchvärd försökte efter slutsignalen stoppa en person som gick i riktning mot den ena linjedomaren. Det slutade med att en spelare i Assyriska fick omkull matchvärden och tumult uppstod med flera inblandade. 

– Det som hände är beklagligt och det fanns spelare som tappade kontrollen. Något som Gullringen måste ta till sig är misslyckandet med att publik tog sig in på planen. Vi visade missnöje genom att några spelare sprang fram till linjedomaren och sa att det inte var offside vid något tillfälle. Sedan var det en av deras funktionärer som filmade och tyckte att någon av våra spelare hade varit på honom, säger Seif Kadhim, spelare i Assyriska IK. 

Seif Kadhim berättar att personen, som kom in på planen efter slutsignalen, tillhörde laget. Han var utbytt i halvtid och såg andra halvlek från läktaren. 

– Han pratade med domaren och var tydlig med att han inte tyckte att det var offside. Funktionären kom fram och putade honom. Jag vet inte om funktionären missade att han är vår spelare. En av våra spelare gick dit för att lugna ned situationen och få honom att förstå att det är en av våra spelare som är med på planen och uttrycker sin åsikt, säger Seif Kadhim. 

"Sprang in gangster wannabes"

Han berättar att aktionen från en Gullringsspelare var anledningen till att det urartade. 

– En spelare i Gullringen kom fram och tog strypgrepp på en av våra spelare bakifrån och drog ned honom på marken. Det var absolut inte okej. Spelare från båda håll sprang fram efter att ha sett det. Det sprang in gangster wannabes från läktaren, försökte leka tuffa och skulle hota våra spelare. Där tycker jag att vi inte får något skydd från funktionären som låtsades som att han hade fått ont i baksidan. Vi stod själva mot publiken och jag som lagkapten gjorde så gott jag kunde för att få bort stöket. Det var känslor som rann över. När killarna från läktaren lämnade planen lugnade situationen ned sig, säger Seif Kadhim. 

Assyriska har anmält händelsen till Smålands Fotbollförbunds disciplinnämnd och Kadhim har en uppmaning till Gullringen. 

– Jag hoppas att Gullringen kan behärska och kontrollera publiken som var på läktaren i fortsättningen. Här misslyckades de ordentligt. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: