Annons:

Sök

Annons:

BORGES HAR GJORT SITT VAL – HÄR ÄR HANS NYA KLUBB

Gustavo Borges nobbar en återkomst till IFK Tuna och går till Gullringens GoIF. Foto: Gullringens GoIF

BORGES HAR GJORT SITT VAL – HÄR ÄR HANS NYA KLUBB

Gustavo Borges har ryktats till både IFK Tuna och Gullringens GoIF. Nu har den spelskicklige mittfältaren gjort sitt val. Han lämnar Kisa BK och kritar på för Gullringen i division 4.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Den kreative brasilianaren Gustavo Borges spelade division 2-fotboll med Vimmerby IF i två säsonger, 2016 och 2017, innan han tog steget över till IFK Tuna i division 4. Efter totalt fem säsonger, 2018–2022, på Tunhamra bytte han division 5 och IFK Tuna mot division 3 med Kisa BK inför årets säsong. 

Kisa BK trillade ur division 3 och Gustavo Borges, bosatt i Vimmerby, har efter säsongens slut kopplats samman med både IFK Tuna och Gullringens GoIF. 

Nu har Borges funderat klart och gjort sitt val. Han nobbar en återkomst till Tuna och skriver på för division 4-laget Gullringens GoIF. 

– Vi pratade i fredagskväll och det blev klart då. Det känns som att jag har varit nära en övergång till Gullringen varje år. Jag blir taggad när jag tänker på Gullringen som förening och den struktur de har. Jag har en jättebra magkänsla och vill vara med på föreningens resa, framför allt nu när de har varit så nära att gå upp i division 3 de senaste säsongerna, säger Gustavo Borges. 

Drömmer om uppflyttning till division 3 

Gustavo Borges berättar att det har varit ett svårt val då han har haft funderingar på en återkomst till IFK Tuna. 

– Det stod mellan Gullringen och Tuna. Det som väger mest är magkänslan och divisionstillhörigheten. Jag umgås med många spelare i Tuna och det är en förening som jag alltid kommer ha respekt och känslor för. Hade Tuna gått upp i division 4 hade valet kanske varit annorlunda. Jag skulle aldrig kunna spela mot Tuna i seriesammanhang. Jag pratade mycket med ”Lasse” (Lars Gustavsson) och Hampus (Nilsson) och det har varit ett jäkligt svårt beslut. Jag pratade mycket med familjen och barnen och det var magkänslan och snacket här hemma som vägde mest. Det är skönt att jag har kommit till ett beslut, säger Gustavo Borges. 

Gullringen har plockat nu plockat in Karlo Goranci från Vimmerby IF, Rasmus Samuelsson från Hultsfreds FK och Gustavo Borges från Kisa BK. Mycket pekar på att det blir en ny toppstrid för Gullringen i division 4.

– De har fått behålla många spelare från årets trupp och tagit in Karlo och Rasmus. Det är också roligt att se vilka fantastiska framsteg de unga spelarna har gjort. Jag har varit lärare för ett gäng av dem och följt dem på nära håll. Jag tror mycket på att Gullringen har en stor chans att gå upp i division 3. Det är också mitt och föreningens mål.  

"Kvick, ödmjuk, explosiv"

Patrik Wärnehall i Gullringens sportgrupp gläds över att Gustavo Borges ansluter till Gullringen.

"Gustavo är en offensiv, teknisk bolltrygg spelare som kommer att passa in perfekt i vårt spel och lagbygge. Han har även rätt inställning, är kvick, ödmjuk, explosiv och vill någonting så det passar bra in i vår grupp", säger Patrik Wärnehall till klubbens hemsida.m

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: