Annons:

Sök

Annons:

Storebros panik – målvakten har ångrat sig:

Tvingas Viktor Ström ställa sig i målet? Det hoppas Storebro IF kunna undvika. Foto: Ossian Mathiasson

Storebros panik – målvakten har ångrat sig: "Ber om hjälp"

Storebro IF hittade till slut en ersättare till klubbikonen Fredrik Kindstrand Ströberg. Men nu har Esrom Habtom ångrat sig och klubben står utan målvakt igen.
– Nu ber vi övriga klubbar om hjälp, säger ordförande Eva Kindstrand Ströberg.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Fredrik Kindstrand Ströberg har vaktat målet för Storebro IF i en herrans massa år. Men efter den gångna säsongen var det över för hans del. 

Storebro hittade Esrom Habtom från Vimmerby IF:s ungdomsverksamhet.

”I Esrom får vi en kanonbra kille med stort hjärta för föreningen. Han är en talangfull målvakt som är totalt orädd och med rätt skolning kan bli hur bra som helst. Med tanke på hans ålder förstår vi att det kan verka som ett frågetecken men jag är helt övertygad om att han kommer växa med ansvaret och räta ut det till ett utropstecken under säsongen", sa tränaren Fredrik Kindstrand Ströberg till klubbens Facebooksida.

Esrom Habtom stod också för Storebro i både KM och den första träningsmatchen. Nu har han ångrat sig och väljer att gå tillbaka till VIF.

– Vi trodde att det var något att bygga på. Esrom är en bra kille, men han kom på att det inte var seniorfotboll han ville spela, säger Eva Kindstrand Ströberg, ordförande i Storebro. 

Finns det en övertalighet?

Nu vädjar hon till övriga klubbar i regionen om hjälp.

– Vi har slängt ut lite krokar, men ber övriga klubbar om hjälp. Finns det en övertalighet vad gäller målvakter någonstans? Vi hoppas kunna komma överens med någon målvakt eller någon klubb. Vi kan vara väldigt lösningsorienterade, säger Kindstrand Ströberg och fortsätter:

– Vi får se vad som dyker upp, men vi behöver göra någon överenskommelse och det bör vara något långsiktigt. Främst för den personen och för den eventuella klubben. Sitter det någon hemma som börjar bli sugen och som känner att gräset börjar bli grönt, så är det bara att höra av sig. 

Till helgen börjar cupspelet och då kanske utespelaren Viktor Ström får ta på sig målvaktshandskarna.

– Men det är väldigt mycket plan C över det. Vi behöver honom ute. 

"Gemensamt tag"

Eva Kindstrand Ströberg anser att målvaktsfrågan börjar bli ett problem liknande domarförsörjningen i lokalfotbollen. 

– Det känns som att vi alla behöver jobba med det. Vi har haft samma målvakt i 20 år och det har gjort att vi kanske inte behövt jobba med det. I år har flera klubbar inom regionen haft samma problem. Vi behöver nog ta ett gemensamt tag runt det. 

Även frimånaden ser gärna Kindstrand Ströberg blir mer gällande.

– Vi har försökt ta vårt ansvar och förklara för spelarna vad som gäller under frimånaden. 90 procent vet ju om det, men vi försöker dra vårt strå till stacken.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: