Annons:

Sök

Annons:

Ungt Vimmerby IF vände och vann mot IFK Västervik i cupen

Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

Ungt Vimmerby IF vände och vann mot IFK Västervik i cupen

Ett i det närmaste rent J18-lag fixade segern till Vimmerby IF i kvällens bortamatch i Smålands Vimmerby IF mot IFK Västervik. Laget vände ett underläge i den andra halvleken, som IFK Västervik ändå dominerade.

Annons:

Ett ungt Vimmerby IF, som vilade i stort sett alla sina a-lagsspelarna, tog en stark seger mot IFK Västervik i kvällens match i Smålandscupen på Bökensved.

IFK, som också vilade ett stort antal a-lagsspelare och ligger två divisioner under division 3-laget Vimmerby, slog två bonusstraffar i den första halvleken – den första räddades av VIF:s målvakt Edvin Johansson och den andra satte Awet Shambel Habtu i mål.

Mitt i den andra halvleken kvitterade Vimmerbys Ibrahim Haddar till 1-1, även det på straff. VIF satte sedan två mål inom loppet av lika många minuter i slutet av matchen och avgjorde. 1-2 av Richard Quimbay Altamar och 1-3 av Ibrahim Haddar.

IFK Västervik reducerade till 2-3 i slutsekunderna genom ett självmål, men närmare än så kom man inte, utan Vimmerby IF är vidare i cupen.

"En skalp för grabbarna"

Vimmerbys tränare Ola Hirte Olsson var nöjd med sitt lags prestation.

– Utifrån Västerviks tidigare resultat förväntade vi oss en riktigt tuff match, och det blev det. Vi kom till spel med J18-laget spetsat med tre spelare som utgår från a-lagstruppen, och med tanke på det gör vi en jättebra match.

– Vi krigar hårt, även om vi slarvar lite i den andra halvleken – då är det svajigt ett tag. Så småningom kommer vi in i matchen igen och lyckas sätta ett par bollar. Det här är en skalp för grabbarna – otroligt kul, säger Ola, som gav extra beröm till målvakten Edvin Johansson och offensivt vasse Ibrahim Haddar.

Även kollegan i IFK Västervik, Ayman Hadrous, berömde sitt lag.

– Det är en ganska jämn första halvlek, men där vi dominerar helt i den andra. Vi kommer till många lägen och träffar både stolpe och ribba, men bollen vill inte in. Vimmerby är effektiva och sylvassa i sina omställningar, säger han.

– Hela laget ska ha beröm för en superinsats i den andra halvleken, men ett extra plus till Amel Komina, Emil Bränning och Oskar Åberg.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: