Annons:

Sök

Annons:

Gullringens bakslag – spetsvärvningen ser ut att missa hela säsongen

Gustavo Borges missar med stor sannolikhet resten av säsongen efter den befarade korsbandsskada han ådrog sig mot Tranås FF. Foto: Arkivbild

Gullringens bakslag – spetsvärvningen ser ut att missa hela säsongen

Gullringens GoIF:s spetsvärvning Gustavo Borges skadade knät i andra matchen mot Tranås FF. Mycket talar för att spelskicklige brassens säsong är över.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Gullringens GoIF åkte på en rejäl snyting i toppmötet med Tranås FF i andra omgången. Förlust med 0–4 – och nyckelspelaren Gustavo Borges utgick knäskadad i slutskedet av matchen. 

Enligt uppgifter till vår tidning kommer Gustavo Borges missa resten av säsongen efter den skada han ådrog sig på konstgräset i Tranås. Patrik Wärnehall i Gullringens sportgrupp bekräftar våra uppgifter. 

– Ja, men så blir det nog tyvärr. Det är en misstänkt korsbandsskada. Det var i slutet av matchen mot Tranås som det hände något och jag vet inte exakt vad, säger Patrik Wärnehall i Gullringens sportgrupp.

När svullnaden hade lagts sig besökte Gustavo Borges klubbens fysioterapeut och även läkare inom sjukvården och fick beskedet att det med stor sannolikhet rör sig om en korsbandsskada.  

– Det som väntar härnäst är magnetröntgen nästa vecka. Vi vet inte riktigt hur allvarligt det är, men det är en befarad korsbandsskada, säger Patrik Wärnehall. 

Okeji har brutit benet

Det är inte särskilt troligt att Gustavo Borges återvänder till fotbollsplanen 2024.

– Det beror på vad det är för sorts skada, men är det en korsbandsskada är han borta resten av säsongen. 

Att Gustavo Borges går skadad och lär missa resten av säsongen är ett tungt slag för Gullringen i toppstriden av division 4. 

– Tanken var att han skulle vara en nyckelspelare hos oss. Att han går sönder i andra seriematchen är tråkigt, framför allt för honom. Det är alltid någon annan spelare som får kliva fram nu när han saknas. 

En annan spelare som tar plats på skadelistan är ytterbacken Victor Okeji. 

– Han hörde av sig och sa att han skulle komma tillbaka till oss i månadsskiftet april-maj, sedan bröt han benet veckan innan han skulle komma tillbaka. Det hände när han tränade med ett lag där hans flickvän bor. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: