Annons:

Sök

Annons:

”Mulla” fyller 60 år – då möts lagen som han brinner mest för:

Michael "Mulla" Milton fyller 60 år i morgon och i kväll möts de två lokala fotbollslagen som han är mest förknippad – Djursdala SK och IFK Tuna. Han är just nu assisterande tränare i Djursdala och har ett långt förflutet som spelare och tränare i Tuna. Foto: Jonas Davidsson/framed by Jonas och Simon Henriksson

”Mulla” fyller 60 år – då möts lagen som han brinner mest för: "Fränt"

Michael ”Mulla” har ett långt förflutet i både IFK Tuna och Djursdala SK. I kväll, dagen före hans 60-årsdag, ställs lagen mot varandra i ett intressant kommunderby.
– Det är fränt att det blir just det mötet nu när jag fyller 60 år, säger ”Mulla” som denna säsong ingår i Djursdalas tränarkonstellation. 

Annons:

Michael ”Mulla” Milton fyller 60 år i morgon. Som uppladdning inför bemärkelsedagen får den lokala sportprofilen bege sig till Tunhamra på fredagskvällen för att coacha sitt Djursdala SK mot IFK Tuna i division 5. 

Den som har koll på lokalfotbollen kan räkna ut att matchen blir extra speciell för ”Mulla” som är starkt förknippad med båda klubbarna. 

– Jag var ute och tittade på Tunas match mot HFK (Hultsfreds FK) i veckan och jag känner att jag kommer ha lite svårt att gå in i bortalagets omklädningsrum på Tunhamra. Jag känner mig inte som bortalag när jag kommer dit eftersom jag har många år som både spelare och tränare i Tuna. Jag spelade där i elva år och har därefter varit med i olika tränakonstellationer, säger Michael ”Mulla” Milton.

"Partytältet är uppe"

Han har tränat Djursdala SK i flera omgångar och är nu inne på sin tredje raka säsong i DSK:s ledarstab. Att fotbollslagen som han har engagerat sig mest i möts dagen före hans 60-årsdag blir något alldeles extra. 

– Det blir häftigt att vara med på den matchen på fredagskvällen och sedan fylla 60 år på lördagen. Jag är säker på att det blir en trevlig kväll och vi får se hur det går matchmässigt.

60-årsdagen kommer firas med familj, vänner, arbetskamrater och sportpersoner på lördagen. 

– Partytältet är uppe så det kommer bli ett roligt firande. Jag tror att det kommer 50 personer från jobbet, Vimmerby Hockey och Djursdala SK. 

"Tror att vi kan matcha Tuna"

Fem omgångar har spelats av division 5 nordöstra. Djursdala står på nio poäng och Tuna på sju poäng.  

– Gör vi en bra match tror jag absolut att vi kan matcha Tuna. Det är inte omöjligt, men vi måste göra en bra match och måste sätta vår press. Vi måste spela som vi spelade mot Tjust och ska inte försöka trilla så jäkla mycket boll på egen planhalva för att riskera att tappa någon boll i uppspelsfasen. Vi ska till att börja med hitta ett rakt och distinkt spel och ha mer frihet på offensiv planhalva. 

Han räknar med att Tuna kommer vilja gå på hårt från start. 

– Jag tror att Tuna kommer försöka trycka på så gott de kan. Kan vi stå upp där tror jag att vi har stor chans till seger. För vår del handlar det om att spela enkelt och rakt, inte gå bort oss och sätta dit våra chanser. 

Vad säger du om er start på säsongen?

– Den är bra även om Lojalmatchen fortfarande grämer mig. Det är gott om folk på träningarna och vi kan träna på det vi vill. Jag tycker att det är bra fart på allting.

"Trivs rätt bra där ute"

”Mulla” vittnar om att fotbollen har fått ett uppsving i Djursdala. 

– Grabbarna peppar varandra och det verkar som att de trivs rätt bra där ute. Det är ett jättebra gäng och det kan man se när killarna från Linköping kommer på varje träning. Alla spelare kommer inte jämt men bilen kommer till varje träning. Det är imponerande.

En DSK-spelare som har hoppat in och satt avtryck i de senaste matcherna är Anton Palmér. 

– Anton blir piggare och piggare och kommer kunna spela mer och mer framöver. Han rör om rätt mycket i grytan när han kommer in på planen och det är jättebra. Det är ett jättebra kapital som vi får in i truppen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: