Annons:

Sök

Annons:

Hon avgjorde derbyt mellan FBSK och HFK

FBSK fick jubla över segern mot HFK. Foto: Anna Danielsson/Privat

Hon avgjorde derbyt mellan FBSK och HFK

Derbyt mellan de två topplagen Frödinge/Brantestads SK och Hultsfreds FK blev en jämn historia. Hemmalagets Klara Arrbrant avgjorde med kvarten kvar. 

Annons:

Det var FBSK som inledde klart bäst på Lundavallens gräsmatta den här torsdagskvällen.

– Första 30 minuterna är vi riktigt bra och har bud på tre, fyra mål till. Vi tappar lite fokus efter det och 2-2 i paus var ett tufft resultat för oss, säger FBSK-tränaren Robin Blomberg.

Krister Borgh, Blombergs motsvarighet i HFK, delade bilden av första halvtimmen.

– Vi blir totalt överkörda där, men efter det är det ganska jämnt. De är lite bättre än oss totalt sett i första halvlek, men det är starkt att vi får med oss 2-2 där. De har ett jätteläge att göra 3-0 och då kunde det ha blivit en annan match, men sedan fick vi lite energi av det. 

Arrbrant avgjorde

Den andra halvleken bestod sedan av mycket kamp. Med kvarten kvar kunde Klara Arrbrant avgöra efter en fast situation.

– I andra har vi ett litet grepp skulle jag säga, men vi får 3-2 där. Det blev ändå en pärs för de får en väldigt farlig målchans på matchens sista spark. Det står verkligen och väger och kunde gått hur som helst. Det här var det klart bästa motståndet hittills och tjejerna sliter som djur. Det var en helt fantastisk arbetsinsats, säger Robin Blomberg. 

HFK siktar nu på revansch i returmötet.

– Det är det bästa laget vi mött hittills i serien, men det är ändå lite surt. De är duktiga på fasta, de är lite större och starkare än oss. Vi får ett jätteläge i 90:e minuten, men Julia Ingemarssons lobb smiter fem centimeter utanför, säger Krister Borgh.

Det första målet för FBSK var ett självmål och det andra gjorde Linn Uhre. Stina Gunnarsson och Emma Billing nätade för HFK. I hemmalaget stack Louise Andersson och Terese Anemyr ut lite extra. I HFK var många bra, men beröm förtjänade Tilde Kernen. 

– Hon är 14 år och totalt orädd. Hon gör en jättebra match i målet.

HÄR kan du se tabellen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: