NATHALIE KVITTERADE I SISTA MINUTEN I GALEN MATCH

Nathalie Johansson gjorde viktiga 5-5 för sitt Vimmerby.

Det var rejält målglatt och svängigt när Vimmerby IF till slut fick med sig en poäng från toppmatchen hemma mot Skultorps IF. Comebackande Nathalie Johansson kvitterade till 5-5 på stopptid.

Toppmatchen I division två, mellan VImmerby IF och Skultorps IF, blev allt annat än tillknäppt. Redan efter nio minuters spel hade publiken på Arena Ceos fått se inte mindre än tre mål.

Matchen var bara fyra minuter gammal när gästerna från Skövde tog ledningen genom Sara Barakovic. Även om matchen bara hade pågått i ett fåtal minuter var det inte helt oväntat då Skultorp startade piggt med fin bollkontroll.

Pöder x2

VIF lät sig dock inte nedslås överhuvudtaget. Bara två minuter efter ledningsmålet stod hemmalaget för en snabb spelvändning där Frida Pöder sprang sig fri och avslutade säkert fram till 1-1. Som om inte det vore nog så såg Pöder också till att Vimmerby tog ledningen i den nionde minuten. Nathalie Johansson vann boll på mittplanen och iscensatte ett anfall som avslutades med att Molly Levin serverade Pöder ett fint läge. VIF-anfallaren avslutade på nytt kliniskt och 2-1 var ett faktum.

Därefter var det Skultorps tur att hitta nätet. I den 22:a minuten fick Matilda Andersson på ett hårt och välplacerat skott och kvitteringen låg i hemmamålet. Bortalaget nöjde sig dock inte med det utan tog dessutom ledningen med 3-2 på straff drygt tio minuter efter kvitteringsmålet. Målskytt även denna gång var Matilda Andersson.

Johansson klev fram

Och målfesten i den första halvleken fortsatte. Efter 38 minuters spel kvitterade VIF genom Nathalie Johansson, som var tillbaka efter skada. Målvakten räddade ”Nattas” första avslut, men på returen hade hon ingen chans och Johansson tryckte dit 3-3.

Nathalie Johansson visade sedan prov på fint spelsinne och osjälviskhet när hon fick ett jätteläge att ge hemmalaget ledningen i den 44:e minuten. Istället för att avsluta själv spelade hon fram Sarah Falkevall som la in 4-3 i mer eller mindre öppet mål.

Kvitterade tidigt

Tio minuter in i den andra halvleken kvitterade Skultorp till 4-4 genom Tinna Örtemark.

Gästerna var fortsatt farligt så fort de kom nära Vimmerbys mål. VIF var dock det tyngre laget och fick på det sättet till längre anfall. Särskilt många vassa målchanser skapade man dock inte.

Istället var det gästande Skultorp som såg ut att få med sig samtliga poängen hem från Vimmerby. Detta efter att Tinna Örtermark gett laget ledningen i den 87:e minuten.

Därefter tryckte Vimmerby på stenhårt för en kvittering. Nathalie Johansson fick ett jätteläge i den 89:e minuten, men fick inte in bollen. Istället klev skyttedrottningen Johansson fram och kvitterade till slutresultatet 5-5 på stopptid.