Annons:

Sök

Annons:

Så gick tankarna efter 5-5-matchen: ”Jag hann knappt tänka”

Nathalie Johansson hade en framträdande roll i toppmatchen mot Skultorp. Arkivfoto

Så gick tankarna efter 5-5-matchen: ”Jag hann knappt tänka”

På tilläggstid räddade Nathalie Johansson ett kryss för sitt Vimmerby IF i toppmatchen mot Skultorp.
– Jag hann knappt tänka utan det var bara att skjuta. Det var gött att se den gå in, säger Nathalie Johansson efter en smått galen 5-5-match.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Efter att ha missat de tre senaste matcherna på grund av skada var skyttedrottningen Nathalie Johansson tillbaka i VIF:s hemmamatch mot Skultorp. Inte helt oväntat fick hon en framträdande roll. ”Natta” gjorde två av målen, bland annat kvitteringen till 5-5, och var direkt inblandad i ytterligare ett par.

Tankar om din insats?

– Den var väl helt okej. Jag har bara tränat fullt i en vecka så jag ligger lite efter, det kändes, skrattade poängräddaren.

Du orkade ändå spela i 90 minuter?

– Ja, ”orkade”… haha. Värmen gjorde det lite tyngre. Men skönt att vara tillbaka och att komma tillbaka till en poäng i alla fall.

"Känns nästan som en vinst"

Även om hon ligger lite efter i träningen visade Nathalie Johansson att hon betyder väldigt mycket för sitt lag. Det var inte oväntat att det var just den comebackande skyttedrottningen som klev fram och tryckte dit 5-5-målet.

Beskriv målet.

– Jag vet inte… Jag var så trött. Jag fick en bra passning av Frida (Pöder) och hann knappt tänka utan det var bara att skjuta. Det var gött att se den gå in. Med tanke på hur det blev så känns en poäng nästan som en vinst.

Hur gick tankarna när Skultorp tog ledningen med 5-4?

– Klart att det var väldigt tungt när de gjorde 5-4 i 87:e. Det kändes ändå inte helt uppgivet. Vi trodde på det hela vägen och det gav resultat. 

Fick inte fast bollen

Tränaren Pierre Brorsson var inne på samma linje.

– Tjejerna visade bra moral och med den sena kvitteringen känns det nästan som en vinst. Det var riktigt skönt att vi kunde sätta dit 5-5, säger Pierre Brorsson.

Hur går dina tankar om matchen som helhet?

– Det blev lite väl mycket mål som vi släppte in. Skultorp var rätt heta när de fick chanserna. Det var ett bra lag vi mötte. Samtliga spelare i vårt lag jobbade hårt, men vi fick inte riktigt till det. I första halvlek skapade vi rätt mycket chanser, men i andra fick vi inte riktigt fast bollen. Jag tycker ändå att det var starkt att ta en poäng med tanke på att vi låg under på slutet. 

Ska vara ett topplag

Brorsson lyfte fram flera spelare lite extra.

– Saga Stejdahl var jättebra. ”Natta” (Nathalie Johansson) och Frida (Pöder) vet vi ju är duktiga framåt. Sen tycker jag att Svea Backstad gjorde ett jättebra inhopp.

I skrivande stund är VIF fortsatt i topp i division två-tabellen. Nathalie Johansson är säker på att laget kommer vara med högt upp i tabellen även fortsättningsvis.

– Vi har spelare för att vara ett topplag, så är det. Om alla får vara hela och vi får spela med ungefär samma elva kommer vi att vara där uppe.

Klicka här för att läsa mer om matchen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: