Annons:

Sök

Annons:

Sommarens fotbollscup i Vimmerby blir den största hittills

Intresset för att delta i sommarens fotbollsfest i Vimmerby är rekordstort. Foto: Simon Henriksson

Sommarens fotbollscup i Vimmerby blir den största hittills

Populariteten kring Bullerby Cup minskar inte. Intresset för cupen är rekordstort och i år kommer hela 218 lag delta.
– Det är fantastiskt kul, säger cupgeneralen David Lindgren. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Förra sommaren var det hela 212 lag som kom till spel i den 45:e upplagan av ungdomsturneringen Bullerby Cup i Vimmerby. Det var på gränsen för vad Vimmerby IF mäktade med. 

Några månader efter cupen kom beskedet att Kalmar FF också skulle satsa på en sommarcup den här sommaren och det låg i nära anslutning tidsmässigt till turneringen i Vimmerby. 

Det verkar dock inte alls ha påverkat – intresset inför den 46:e upplagan i sommar är rekordstort. Hela 218 lag kommer att komma till Vimmerby under några sommardagar i juli. 

– Det är fantastiskt roligt att det blir ett rekordår. Vi fick konkurrens från större organisationer, föreningar och städer och det fanns en oro för hur det skulle påverka oss, men tack och lov verkar det som att det som Bullerby Cup är byggt på verkligen lockar. Det är jättehärligt och kul, säger cupgeneralen David Lindgren. 

Testar i Storebro

Totalt var det 235 lag som visade intresse för att delta, så Vimmerby IF har till och med tvingats säga nej till lag.

– Vi kan inte ta emot hur många lag som helst. En anledning till att så många återvänder är att vi låter upplevelsen och kvaliteten går först. Det kan vi bara bibehålla med ett visst antal platser. Vi är också begränsade sett till boende och spelplaner. Vi är ganska nära ett maximum i nuvarande tappning. 

I år sker dock en förändring. Vimarvallen är skrotad som spel- och campingplats. i stället är det Bruksvallen i Storebro som gäller. Där kommer man spela matcher på tre planer.

– Det här är ett bra första test och slår det väl ut, så finns möjligheten att kanske bredda oss ännu mer. Det är något vi får utvärdera efter årets cup. 

"Hittat kostymen"

Årets Bullerby Cup kommer bestå av tio-, elva-, tolv- samt 13-årsklasser. Det är endast de sistnämnda som får tävla. 

– Vi har hittat kostymen känns det som. Det är ett bra upplägg med lite tävlingsnerv för 13-åringarna och annars bra barngrupper där man är garanterade matcher av hög kvalitet. 

Lagen kommer precis som tidigare år från olika delar av landet.

– Det är en kompott ganska snarlik tidigare år. Det är lag från Stockholm ned till Skåne, det är lag från Gotland och mycket från Östergötland samt Kalmarregionen. Det är allt från allsvenska föreningar ned till gräsrotsföreningar. 

Hur ser det ut med funktionärer?

– Vi gjorde ett arbete förra året med en del förändringar, där ambitionen var att engagera fler. Vi har tidigare sett att vissa trotjänare fått dra för tungt lass. Vi har velat hålla kvar den erfarenheten och kunskapen, men få ännu fler som hjälper till och arbetar med cupen. Alla våra ungdomslag hjälpte till, det fungerade bra och i år kommer de flesta lag ha samma arbetsuppgifter. Det gör att vi är ett år tryggare i vad som ska göras. Vi ligger bra i fas rent planeringsmässigt och det finns många engagerade människor. 

I sommar spelas Bullerby Cup mellan 25 och 27 juli. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: