Annons:

Sök

Annons:

Ineffektivt DSK föll i mittenmötet:

Djursdala SK deppar efter 1–2-förlusten hemma mot HM IS på nationaldagen. Foto: Ossian Mathiasson

Ineffektivt DSK föll i mittenmötet: "Får inte slarva så här"

Skärpan framför mål fällde Djursdala SK i mittenmötet med HM IS. Jonatan Green sänkte sitt gamla lag med ett kyligt avslut i 80:e minuten. 
– Jag tycker att vi är bra i 90 minuter, men vi får inte slarva så här, säger DSK-tränaren David Henriksson efter 1–2-förlusten. 

Annons:

Det skiljde en poäng mellan Djursdala SK och HM IS inför dagens match på Dalavallen. Nu har lagen bytt plats i mitten av division 5-tabellen. DSK föll med 1–2 och ligger nu femma och två poäng efter HM IS. 

DSK-tränaren David Henriksson var besviken efter slutsignalen. 

– Vad ska man säga? Vi dominerar matchen i 90 minuter och jag tycker definitivt att vi är det bättre laget, men vi sätter inte våra chanser. De har ungefär tre chanser och tar vara på två av dem. Jag är besviken på att vi inte är mer noggranna framför mål. Vi ska vara bättre än så här, men vi gör det inte bättre, säger David Henriksson. 

"Några är inte tillräckligt påkopplade"

Kristoffer Oskarsson frispelades och gav gästerna ledningen med 0–1 efter 20 minuters spel. Anton Palmér skruvade elegant in kvitteringen mot slutet av första halvlek. 

Med tio minuter kvar av matchen ställde HM IS om snabbt och tidigare DSK-spelaren Jonatan Green rullade behärskat in segermålet. 

– Det som gör mig besviken är noggrannheten framför mål och hur vi löper. Om vi ska lyfta en boll och skarva har vi tre, fyra spelare som står på linje och där måste någon kanske gå i djupet. Vi är inte tillräckligt påkopplade och jag vet inte om det handlar om att det inte stämmer eller att vi inte orkar ta det här obekväma jobbet i löpningarna, säger David Henriksson. 

DSK hade ett par bra lägen i både första och andra halvlek där de inte lyckades få utdelning. 

– Jag tycker att vi startar första halvlek jäkligt bra och har ett par riktigt bra lägen i andra där jag tycker att vi kan straffa dem. Det påminner om de tidigare matcherna med att vi har några som inte är tillräckligt påkopplade och då går åt skogen. Vi hittar inte rätt rörelsemönster och sedan är det tillfälligheter som avgör. De är bra på sina omställningar där de straffar oss. 

Henriksson ville inte dela ut beröm till någon specifik spelare efter nederlaget. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: