Annons:

Sök

Annons:

Falkevall varnar för nästjumbon:

Anton Brorsson får chansen från start för första gången den här säsongen. Foto: Arkivbild

Falkevall varnar för nästjumbon: "Kan bli jättejobbigt"

Nykomlingen Valdemarsviks IF har bara tre poäng och har ännu inte fått segerjubla. Ändå varnar VIF-tränaren Fredrik Falkevall för motståndet.
– De jobbar extremt hårt. Vi får inte underskatta dem, säger han.

Annons:

Vimmerby IF gjorde en utmärkt insats senast och vann borta mot toppkonkurrenten Myresjö/Vetlanda med 1-0. Nu väntar ett lag från en helt annan del av tabellen på hemmaplan. 

Det rör sig om nykomlingen Valdemarsvik som ännu inte lyckats ta en enda trepoängare. Däremot har laget ofta varit med i matcherna och torskat tajt alltsomoftast.

– De har fått mycket stryk, men det är aldrig några stora siffror. Jag har sett dem några gånger och deras styrka är att de jobbar väldigt hårt. De spelar ofta 4-4-2, men i senaste matchen hade de gått över till en variant på 5-3-2. Vi får se hur de ställer upp nu, men det är ett hårt arbetande lag utan fixstjärnor. De springer mycket och klarade oavgjort mot Myresjö. De förlorade bara med 2-1 mot Nässjö och 2-0 senast mot Haga. Så det är viktigt för oss att inte bara titta på poängen eller placeringen. Vi får inte underskatta dem, för de jobbar hårt och det utmärker dem, säger tränaren Fredrik Falkevall.

Första starten från Brorsson

VIF kliver förstås in till matchen som klara favoriter. 

– Det är det som kan vara problemet. Om vi underskattar dem och kommer fel in i matchen kan det gå hur som helst. Då kan det bli jättejobbigt. Jag gissar att vi är bollförande och de vill nog ligga lågt och försöka kontra på oss. Vi måste vara noggranna, hålla bolltempot uppe och inte slarva. Jag ser inte att det är några stora grejer vi behöver ändra i vårt spel, men vi måste se till att vara noggranna och hålla uppe tempot.

Att förlänga segersviten är förstås vad Vimmerby är ute efter.

– Alla matcher ger tre poäng oavsett vilka man möter. Den här matchen är lika viktig som den mot Myresjö och det är någonstans där man måste ha inställningen. Det blir ingen lätt match, det törs jag nästan lova.

Selatin Shaljani åkte på en skada mot Myresjö/Vetlanda och finns inte med mot Valdemarsvik. Det gör att Anton Brorsson gör sin första start för säsongen.

– Anton är nära på flera positioner och gjorde ett bra inhopp senast. Det känns bra att han får chansen. Vi behöver alla spelare och jag tror det känns bra för Anton med att få starta.

Ahmed Tarabeih är skadad sedan tidigare. Ilhan Jejna är inte heller med i den trupp Falkevall har tagit ut.

Fakta

Startelvan: Gustaf Johansson – Albin Gustafsson, Gustav Stejdahl, Knut Gunnarsson, Noah Zeylon Thoresson – Simon Larsson, Oskar Stejdahl, Haris Dreco – Anton Brorsson, Rickard Thuresson, Ibrahim Haddar.

Avbytare: Edvin Johansson, Joakim Storm, Pontus Kägo Bragsjö, Olle Carlsson, Arvid Eckerstig, Theo Zeylon Thoresson plus en till från U-laget.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: