Annons:

Sök

Annons:

Så planerar Vimmerby IF inför årets Bullerby Cup

David Lindgren, Vimmerby IF. Foto: Stefan Härnström

Så planerar Vimmerby IF inför årets Bullerby Cup

Ett 40-tal huvudfunktionärer och funktionärer samlades i veckan på Vimmerby IF:s kansli för ett första planeringsmöte kring årets Bullerby Cup. Ett evenemang som om allt går som det ska kommer bli den största upplagan någonsin enligt VIF:s verksamhetsansvarige David Lindgren:
– Tidigare hade vi rekordet på 212 lag, i år har vi 218 bekräftade lag.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det var både funktionärer från VIF samt samarbetsföreningarna FBSK, Storebro IF och Södra Vi IF som medverkade. Parkeringar, fotbollsplaner, boenden och skyltningar diskuterades i de olika grupperna. Så här i början på juni har matcherna lottats och framöver ska de kompletteras med matschema, bussar och fototillfällen för deltagarlagen. På domarfronten ser det mycket bra ut, VIF har ett ambitiöst utbildningsprogram och många egna domare finns redo.

– Jag hade utbildning av domare inför säsongen. Förra året hade vi drygt 50 barn och ungdomar som utbildade sig och då trodde jag nästan att vi hade nått taket. I år har vi över 60 domare som utbildats. Det är ju fantastiskt men också helt nödvändigt för det spelas cirka tjugo matcher i veckan på Ceos och så ska det tajmas med när spelarna har egna matcher. Så det behövs nästan för att få det att gå runt och det är nog inte så många föreningar som utbildar så många domare, det är jätteroligt. Sedan är det en utmaning för mig att tillsätta så att alla får döma men som vi hörde såg det bra ut med domartillsättningen, konstaterar David.

Bevattning och parkering

Viktiga delar i år är bevattningen av planerna samt parkeringsfrågan. För stunden ligger det ett kommunalt förbud mot att bevattna planerna på Ceosvallen. VIF får dagliga uppdateringar om bevattningssituationen.

– Vi har själva börjat titta på saker de kan göra men det är ganska mycket utanför vår makt men vi hoppas att det ska lösa sig till Bullerby Cup men där är vi inte lika oroliga. Det mer akuta är vår egen verksamhet, vi har ju matcher med 650 barn varje vecka så vi vill ju även ha en högre plankvalitet i vår egen verksamhet, svarar David och nämner att de dagliga uppdateringarna ombevattning som föreningen får har varit uppskattade även om de kanske inte är beskeden de hade hoppats på.

Vad gäller planeringen kring parkeringarna runt Ceos svarar David följande:

– Framför allt handlar det om att vi med förra årets erfarenheter försöker jobba med "förebyggande insatser". Att uppmana Vimmerbyborna att undvika att ta bilen till Ceos och informera våra gäster om var parkeringsmöjligheterna finns. Så vi får så lite bilar ner hit som möjligt. Sedan ska vi på plats försöka få en struktur också så att vi kan leda om trafiken så bra som möjligt.

Årets cup kommer att spelas mellan den 25 och 27 juli.

Stefan Härnström

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: