Annons:

Sök

Annons:

  • Falkevall nöjd med storsegern:

    Pontus Kägo Bragsjö klappas om efter sitt mål. Foto: Simon Henriksson

  • Falkevall nöjd med storsegern:

    Simon Larsson haltade av med en krånglande ljumske.

Falkevall nöjd med storsegern: "Lossnade för oss"

Det skulle inte bli några stora siffror trodde Fredrik Falkevall inför. Att han hade fel en dag som denna kunde han köpa.
– Det är deras största förlust och då får man någonstans vara nöjd, säger VIF-tränaren. 

Annons:

Poängutdelningen har varit skral för Valdemarsviks IF, men östgötarna har ändå varit med i varje match och hållit nere siffrorna. Tabelltvåan Vimmerby IF gjorde dock en helgjuten insats och vann med hela 5-0.

Anton Brorssons krigarmål till 1-0 blev en dörröppnare för en helt annan matchbild.

– Jag trodde inte det skulle bli så här stora siffror. De jobbade hårt i början och vi var inte riktigt påslagna. Jag hade gärna sett att vi gått hårdare där, men när 1-0 och 2-0 kom så sjönk de lite och vi ökade. Det här är deras största förlust för i år och det får man vara nöjd med, säger Fredrik Falkevall.

Han tror att 2-0-ledningen man fick med sig till pausvilan blev väldigt avgörande.

– Då är det inte säkert att det hade blivit 5-0. Det lossnade för oss och det kände nog Valdemarsvik också. Vi spelar av matchen på ett bra sätt i andra halvlek. Vi kunde gjort något till och vi kunde gjort ännu fler om vi lagt fler bollar diagonalt bakom deras backlinje. 

"Det är underbart"

Fredrik Falkevall var nöjd med rätt mycket efter 90 spelade minuter.

– Vi rullar bollen, flyttar den bra i sidled och det gör att de får flytta sig mycket. Det blir jobbigt för dem. Vi kunde skapat ännu mer tryck, men 5-0 är 5-0 och det är deras största förlust. Någonstans kan vi vara nöjda med det. 

Anton Brorsson fick chansen från start och gjorde två mål och två framspelningar.

– Det var jättebra av honom och roligt att han får en sådan match. Han har mest varit mittfältare hos oss, men nu fick han den här chansen som forward och han ligger bakom båda första målen. 

Hur skönt är det som tränare att se en sådan spelare ta chansen?

– Det är underbart. Pontus (Kägo Bragsjö) gör också ett bra inhopp. Vi fick lufta alla och även Olle (Carlsson) och Arvid (Eckerstig) gör bra insatser. Det var skönt att se att de för dem också att de får den här speltiden tror jag.

Två haltade av

Något jobbigare var att både Albin Gustafsson och Simon Larsson haltade av.

– Albin var bara en stukning, så bara svullnaden går ned går det att tejpa. Simon (Larsson) fastnade och drog i ljumsken. Det känns lite värre och vi får avvakta och se hur det ser ut med honom.

VIF skuggar nu Haga på förstaplatsen och är ensam tvåa i tabellen.

– Vi försöker ta en match i taget och tittar inte för långt fram. Då blir det lätt att tappa fokus där man är. Nu siktar vi på Borens och de är svårspelade med sitt 3-4-3. Det blir en svår nöt att knäcka.

HÄR kan du kika in tabellen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: