Annons:

Sök

Annons:

Därför spelar VIF hemma mot samma lag igen – hon saknas

Vera Andersson kliver in på innermittfältet mot Bankeryd under tisdagen. Foto: Arkivbild

Därför spelar VIF hemma mot samma lag igen – hon saknas

Femteplacerade Bankeryds SK för serieledande Vimmerby IF. Precis som i premiären är det hemmaplan som gäller för VIF. Skälet till detta är lite udda. 

Annons:

I säsongens allra första match besegrade Vimmerby IF just Bankeryds SK hemma på Arena Ceos med hela 4-0. Nu möts lagen – och även den här gången i Vimmerby. 

Hur kan det komma sig egentligen?

– Vi skulle ha mött dem efter midsommar, men då valde de att lägga en uppskjuten match mot Lindö dagen därpå. Det skulle de fixa med oss, men vi går inte med att på flytta någon match när spelare tagit ledigt och så vidare. Då erbjöd de sig att komma hit i stället, så det är det som är orsaken, säger VIF-tränaren Pierre Brorsson angående de något udda omständigheterna. 

Men dubbla hemmamatcher mot ett och samma lag är förstås inget man tackar nej till.

– Nej, det hoppas jag att vi ska kunna dra nytta av. 

Tuff match i våras

Trots hemmamatch nummer två mot Bankeryd och trots klara 4-0 i premiären höjer Pierre Brorsson ett varningens finger för kvällens motståndare.

– Det var en tuff match i våras. De stod upp rätt bra trots en tidig utvisning och var inte blyga, men visst har de blandat och gett en del. Jag är rätt säker på att det kommer bli en jämn match och det är ett lurigt lag att möta. 

Hur ser du på er status och form?

– Jag tycker vi har rätt bra form, men vi har tappat lite periodvis i matcherna. Vi behöver bli lite jämnare över 90 minuter och få till helheten. 

Vad känner du att ni behöver göra i den här matchen?

– En riktigt bra fotbollsmatch och vi behöver prestera lite bättre än senast mot Svärtinge. Vi får höja oss betydligt, annars blir det jobbigt. De försöker anfalla och fyller på med mycket folk. Det är ett lag som rullar mycket boll och det är minnet jag har från senast i alla fall. 

Rexha avstängd

Julia Rosin är fortsatt skadad och i den här omgången är Kujtese Rexha avstängd. Därför kommer Vera Andersson testas på innermittfältet. 

– Det är nytt för henne, men jag tror inte det kommer vara något problem. Hon orkar mycket och är ettrig. 

Emmy Karlsson är också tillbaka efter studenten och tar plats i avbytarbåset.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: