Annons:

Sök

Annons:

FBSK hämtade upp tvåmålsunderläge till kryss mot Storebro

Kim Johansson fixade en poäng för Frödinge/Brantestad SK hemma mot kommunkonkurrenten Storebro IF. Foto: Ossian Mathiasson

FBSK hämtade upp tvåmålsunderläge till kryss mot Storebro

Storebro IF var på väg att knipa tre poäng på Lundavallen. Frödinge/Brantestad hämtade upp till 2–2 efter ett självmål och ett straffmål. 
– Det blev en poäng efter mycket om och men, säger FBSK-tränaren Urban Svensson.

Annons:

Tidiga mål i respektive halvlek var Storebro IF:s melodi i kommunderbyt mot Frödinge/Brantestad. Arbnor Mataj satte 0–1 efter nio minuters spel och Viktor Ström fyllde på med 0–2 i minut 48. 

Kort efter Storebros 0–2-mål reducerade FBSK genom ett självmål. I matchens slutminuter blev Axel Hoppe Adolfsén fälld i straffområdet och Kim Johansson satte 2–2 från straffpunkten. 

– Vi slarvade för mycket i första halvlek och de fick göra 1–0 tidigt. Vi repade oss bra och skapade mycket chanser utan att få in bollen. Vi gjorde justeringar efter deras 2–0, reducerade med ett självmål och lyckades krångla fram en straff i slutminuterna. Det var inte så mycket protester och Kim satte straffen säkert. Vi skulle ha fått med oss alla tre poäng med tanke på antalet chanser. Vi får ta med oss upphämtningen som gav en poäng, säger Urban Svensson. 

"Det kom för snabbt"

Fredrik Kindstrand Ströberg drog på sig handskarna i kommunderbyt och fick se sitt lag göra en fullt godkänd insats. 

– Vi gjorde en riktigt bra match och var det helt klart bättre laget i första halvlek. Vi fick medvind av att gå upp till 2–0, men de gjorde 2–1 på ett retligt självmål och det kom för snabbt. De tryckte på sista 20–25 minuterna och chanser uppstod mest efter flipperspel och kalabalik i straffområdet. I öppet spel hade de inte så mycket chanser. Vi drog på oss en onödig straff så det var lite retligt. Trots att de tryckte på gick vi upp och skapade chanser och hade en toppchans när vi ledde med 2–1, säger Fredrik Kindstrand Ströberg. 

Fredric Carlsson och Sigge Nilsson Blomberg stack ut i FBSK. Storebros kollektiva insats var bra och Amr Almokdad gjorde sin bästa match för säsongen. 

Nyfiken på hur tabellen ser ut? Här kommer den. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: