Annons:

Sök

Annons:

Inställningen blir viktig när VIF ställs mot bottenlag

Vimmerby IF befinner sig I ensam serieledning i division 2 nordöstra Götaland och avslutar vårsäsongen med hemmamatch mot Falköpings KIK på lördagen. Foto: Ossian Mathiasson

Inställningen blir viktig när VIF ställs mot bottenlag

Bottenlaget Falköpings Kvinnliga IK kommer på besök i Vimmerby IF:s sista match för våren. Senast lagen möttes vann VIF med stora siffror och nu hoppas man kunna göra något liknande.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vimmerby IF står som serieledare inför den sista omgången innan sommaruppehållet. VIF har fyra poäng ner till tabelltvåan Skultorps IF.

När VIF nu tar emot Falköpings KIK på hemmaplan krävs med stor sannolikhet en trepoängare för att behålla samma avstånd ner till Skultorp och de övriga topplagen.

– Senast vi mötte Falköping vann vi stabilt med 1–7 och då tycker jag att vi hade koll på det mesta. Vi skapade massor med chanser och var det klart bättre laget. Det jag kan tycka är att vi hade kunnat göra ännu fler mål, säger VIF-tränaren Pierre Brorsson. 

“Superviktigt med inställningen”

Brorsson betonar att inställningen hos laget kommer att bli det mest avgörande i matchen.  

– Det kommer vara superviktigt med inställningen. Hela laget måste gå in till matchen med rätt inställning. Det är sista matchen innan ledigheten och det kommer vara viktigt att vi inte tror att vi ska kunna gå in och spela av den bara. Så enkelt kommer det inte bli. 

I och med VIF:s marginal på fyra poäng ner till tabelltvåan kommer laget gå på sommarledighet med serieledningen i behåll, oavsett resultat i matchen mot Falköpings KIK.

Brorsson ser däremot tre poäng i matchen mot Falköping som högst avgörande för hur stor nytta man kommer kunna dra av sin tabellplacering: 

– Det kan vara en bra känsla att ha med sig till hösten och då gäller det att vinna denna match också. Annars handlar det troligtvis bara om en poäng, vilket är inte är så mycket att ha. Seger mot Falköping hade gjort att vi har lite marginal och lite att spela på, så det är superviktigt. 

Läget i truppen ljusnar 

Närvaron har varit sisådär under träningsveckan, men det rör sig däremot inte om några skador. Under torsdagens matchförberedande träning såg det betydligt ljusare ut.   

– Det har varit lite blandat. Det har varit lite förkylningar, spelare som varit med och spelat med u-laget och spelare som varit bortresta. Men det blir bättre och i torsdags var det bättre än i början av veckan. Det är ingen, utöver Julia (Rosin) med sitt knä, som missar matchen.

Linus Palmér Hård

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: