Annons:

Sök

Annons:

Hultsfred rivstartade och Tuna kom ifatt – så ser tränarna på matchen

Yassin Jalil Kaders två tidiga mål för Hultsfred mot Tuna räckte till en poäng. Foto: Simon Henriksson

Hultsfred rivstartade och Tuna kom ifatt – så ser tränarna på matchen

Hultsfreds FK gick ifrån till 2–0 efter fem minuter. IFK Tuna lyckades komma ifatt och ordna en poäng i division 5-mötet. Båda tränarna kände att deras lag hade kunnat ta tre poäng. 

Annons:

Hultsfreds FK rivstartade matchen hemma på Knektavallen. Skyttekungen Yassin Jalil Kader gjorde 1–0 på straff i första spelminuten och fyllde på med 2–0 i åttonde spelminuten. 

Alexander Gustafsson, Tunamittbacken med ett långt förflutet i HFK, reducerade till 2–1 efter en frispark och Eddie Lundin kvitterade på straff efter dryga halvtimmens spel. 

Det föll inga fler mål och lagen fick nöja sig med varsin poäng. 

– Någonstans är det ganska så rättvist till sist. Vi saknar lite gas och offensiv spets. Känslan är att vi är lite trötta, säger Tunatränaren Lars Gustavsson. 

"Vi tröttnar efter 75 minuter"

Han är nöjd med lagets första 35 minuter bortsett från de tidiga baklängesmålen. 

– Vi har fina perioder och börjar bra trots att vi ligger under 0–2 efter fem minuter. Vi vänder på det och är rätt bra under de första 35 minuterna. Det är vår match i 35 minuter innan det jämnar ut sig på slutet. De kör på rätt hårt i andra och vi tröttnar efter 70 minuter. Vi har svårt att orka upp i pressen och är både trötta och slitna, säger Lars Gustavsson. 

Ett tröttkört Tuna hade kunnat kliva av planen med samtliga tre poäng, enligt Gustavsson.  

– Vi skapar chanser för att vinna och skulle kanske ha gjort något mål till. De har inga rejäla målchanser utan det är vi som gör några bra skottäckningar. 

"Vinner inte många dueller"

Hultsfreds FK tog en viktig poäng i bottenstriden och har två poäng upp till SK Lojal på säker mark. 

– Känslan är lite tvetydlig. Vi tar en poäng mot Tuna som ska vara ett topplag men som inte är det. Jag har också samma känsla som efter matchen mot Djursdala. Precis som då skapar vi tillräckligt mycket chanser för att vinna matchen, säger Anders Larsson, tränare i Hultsfred. 

Anders Larsson var inte nöjd med målen som HFK släppte in denna afton.   

– Det är enkla mål. Vi släpper en frispark som jag inte riktigt förstår hur de får in i mål och vi drar på oss en straff som är solklar och så får vi inte göra när vi leder. Vi är lite aggressivare och trycker på mer i andra samtidigt de tröttnar. Vi är med och stör dem, men vi är för lätta i duellspelet och vinner inte många dueller. När vi håller i bollen lite för länge och hamnar i närkamper blir vi bortplockade. 

Rigon Thaqi och Simon Tuvesson stack ut i HFK. Gustavsson delade ut beröm till backlinjen, Maximilian Lundin för första halvlek och Leon Hellström för slitet på mitten. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: