Annons:

Sök

Annons:

SKRÄLLEN: Han byter klubb i femman:

Filip Fungmark lämnar IFK Tuna till förmån för SK Lojal. Foto: Simon Henriksson

SKRÄLLEN: Han byter klubb i femman: "Vill inte betala för att spela fotboll"

En oväntad övergång sker i lokalfotbollen inför hösten. Filip Fungmark, tidigare Ingemarsson, byter IFK Tuna mot moderklubben SK Lojal.
– Jag är principfast och vill inte betala för att spela fotboll, kommenterar Fungmark övergången.

Annons:

Under onsdagen briserade en liten bomb i den lokala fotbollen. Filip Fungmark, som tidigare spelat i bland annat Vimmerby IF och Gullringens GoIF, är klar för SK Lojal, vilket Vimmerby Tidning var först att berätta.

Den tekniske och spelskicklige mittfältaren lämnar därmed IFK Tuna för seriekonkurrenten från Vena. Just Lojal är Fungmarks moderklubb och han gjorde ett par säsonger där innan senaste påskriften för Tuna.

– Det handlar mest om att jag inte får någon reseersättning av Tuna. Jag är principfast av mig och vill inte betala för att spela fotboll. Jag blev lovad reseersättning när jag gick till Tuna, men det är inte Hampus (Nilsson, sportchef) som styr så mycket längre. Det kanske inte blev helt tydligt, men någon misskommunikation blev det. Det är fina killar ute i Tuna, men jag är principfast, säger Filip Fungmark. 

Hur känns det att byta klubb inom samma serie under uppehållet?

– Lojal är min moderklubb och jag hade gärna spelat där tidigare också, men de tränar så lite. Det är nackdelen. Vi får se hur det blir, men det viktigaste för mig är att träna och må bra. Nu har de lovat att de ska träna lite mer. 

"Varit utpekad"

Fungmarks Tuna har inte alls motsvarat förväntningarna under våren och innermittfältaren själv har varit avstängd flera gånger. Han har ådragit sig ett stort antal gula kort och varit avstängd hela två gånger.

– Två av dem har jag fått när jag själv haft bollen och en varning är för snack. Då skrek jag bara "men, va?" och sedan sa jag inget när jag fick varningen. Just matchen mot Västervik var väldigt speciell, men vissa saker skulle inte ens ha varit frispark. Jag har haft det kämpigt i år och det har känts som att jag inte får ta bollen. Jag har varit lite utpekad. 

Hur ser du på Lojals chanser att klättra i tabellen?

– Man värvade ju Ilhan Pepeljak och han kommer hjälpa dem oerhört mycket i själva spelet. Alla killar har fotboll i sig, men det som saknas är träning. Det vore intressant att se hur de skulle sköta sig med träning en hel säsong. 

"Enda lösningen"

Hampus Nilsson, sportchef i IFK Tuna, är fåordig om övergången. 

– Han har lämnat, det är det jag vet. Det var den enda lösningen. 

Filip säger att han blivit lovad reseersättning som uteblivit. Hur bemöter du det?

– Det får stå för honom, jag vet inte vad som har sagts och så. Men det här var den enda lösningen och nu får han köra vidare i Lojal. 

Behöver ni ersätta honom?

– Vi fick in Ilhan Jejna och han är superduktig. Han går direkt in på "Filles" position. 

SK Lojal ställs mot Djursdala SK i omstarten den 9 augusti hemma på Ekensved.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: