Annons:

Sök

Annons:

Viktig trepoängare för VIF-laget – vände underläge till seger

VIF:s F13 vände och vann mot Vikingstad. Foto: Linus Palmér Hård

Viktig trepoängare för VIF-laget – vände underläge till seger

Vimmerby IF:s F13-lag har varit mycket framgångsrika under våren. När man under torsdagsmorgonen spelade sin första match i årets Bullerby Cup, åkte man däremot på sin första förlust på mycket länge. Men efter en stark vändning, i sin andra match för dagen, är VIF-tjejerna tillbaka på vinnarspåret igen.
– Tjejerna vill väldigt gärna gå långt i cupen, så detta var en viktig seger för dem, förklarar tränaren Torbjörn Bodman. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vimmerby IF:s F13-lag inledde med en förlust mot Madesjö IF, med 3-1. I sin andra match för dagen såg man till att knipa åt sig de tre poängen, som kan vara otroligt viktiga om man ska ta sig långt i årets Bullerby Cup.

– Imorse mötte vi ett jättebra fotbollslag. De spelade "3-3-2", vilket vi inte var vana vid riktigt. Sen kan det ha handlat om lite nervositet också. Att vi lyckades vinna nu i den andra matchen var kul för tjejerna, verkligen. Tjejerna vill väldigt gärna gå långt i cupen, så detta var en viktig seger för dem.

En laginsats

I dagens andra match stod Vikingstad SK för motståndet på Ceosvallens naturgräs. Gästande Vikingstad inledde matchen starkast och tog också ledningen. 1-0 var sedan ett resultat som kom att stå sig hela vägen till pausvilan. I den andra halvleken gjorde VIF-tjejerna en imponerande insats och gjorde hela fyra mål. Vändningen var ett faktum och slutresultatet skrevs till 4-2, till VIF:s favör.

– Nu tror jag att laget trodde lite mer på att vi skulle vinna. Vi låg under i paus, men nervositeten släppte ganska snabbt i den andra halvleken. Matilda (Bodman) gjorde två mål, "Raya" (Rayana Alkhanov) ett och sista målet gjorde Alicia (Fröberg). Men det var definitivt laginsatsen som var avgörande.

"Måste tro på det"

Två av VIF-målen var fina avslut, långt utanför straffområdet:

– De var fina. Vi har pratat ganska mycket om att skjuta mycket. Nu gjorde vi det och det gav utdelning. Vi har många i laget som verkligen kan skjuta. Man måste tro på det bara.

Lagets nästa match spelas redan ikväll, klockan 19:00. Då står Sturefors IF för motståndet, på planen C91.

Linus Palmér Hård

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: