Annons:

Sök

Annons:

Mikael Krantz drillar målvakter under Bullerby Cup. Foto: Linus Palmér Hård

"Micke" håller i målvaktsträning på Bullerby Cup: "Fattas målvaktsträning i hemmaklubbarna"

Mikael Krantz håller i målvaktsträning för spelare och ledare under Bullerby Cup. I flera år har "Micke" drillat målvakter i sommarvärmen på ceosvallen och i år är inget undantag.
– Det brukar vara väldigt uppskattat av både målvakter, utespelare och ledare, förklarar Krantz.

Annons:

Mikael Krantz lär spelare och ledare grunderna i målvaktsspel och målvaktsträning under Bullerby Cup. Anledningen ska vara att han upplever en avsaknad av målvaktstränare på ungdomssidan av många fotbollsföreningar runt om i landet.

– Det känns viktigt eftersom det fattas målvaktsträning hemma i klubbarna, för de flesta. Det handlar om att lära ut grundtekniken i målvaktsspelet, samtidigt som ledarna kan få inspiration till hur man kan göra hemma i klubbarna. De får se övningar som de sedan kan ta med sig hem. Det brukar vara väldigt uppskattat av både målvakter, utespelare och ledare.

"Folk överallt"

Målvaktsträningen som "Micke" håller i brukar vara uppskattat av de allra flesta. Många deltar varje år och under fredagens första pass kom cirka sjuttio personer. Det är helt klart godkänt, men man har haft fler under tidigare år.

– Under förmiddagens pass hade vi ungefär sjuttio deltagare, varav fyrtiofem var ungdomar och tjugofem var ledare. Det är ungefär där det brukar ligga varje år, men jag vet att 2018 hade vi ännu fler. Då tror jag vi hade över hundratjugo deltagare, ute på konstgräsplanen. Jag vet att jag stod på mittplan och filmade runt och det var verkligen folk överallt.

Hur många år har du hållit på?

– Jag satt och funderade på hur länge jag har kört det här nu. Jag tror att jag började 2008, så det blir ju några år. Det är tur man tycker det är roligt, skrattar Krantz.

Vad är det som är så roligt?

– Allt är roligt med detta egentligen. Fast ibland känner jag att man kan bli lite mätt på sig själv, kan man säga. Nu har jag "Lasse" (Lars Gustavsson), mitt barnbarn "Ville" (Vilmer Krantz), Allis (Nilsson) och Magnus Olsson med mig. Nu har jag tagit ett litet steg tillbaka. Tidigare har även Gustaf (Johansson) varit med också.

Linus Palmér Hård

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: