Annons:

Sök

Annons:

Flera nyckelspelare saknas för VIF – så ser Falkevall på läget

Ahmed Tarabeih missar med säkerhet VIF:s omstart mot Hemgårdarna på fredag. Foto: Ossian Mathiasson

Flera nyckelspelare saknas för VIF – så ser Falkevall på läget

Vimmerby IF har haft en strålande första hälft av säsongen. När återstarten nu närmar sig finns det frågetecken kring flera spelares status och tillgänglighet.
– Vi har haft lite skador och skavanker. Det har varit lite allt möjligt som håller spelare bort från träning nu under en tid, säger VIF-tränaren, Fredrik Falkevall.

Annons:

Flera nycklespelare saknas för Vimmerby IF när återstarten av serien väntar om bara några dagar. Ahmed Tarabeih är en av dem, då han olyckligtvis drabbats av en propp i ena vaden. På grund av detta har han varit inlagd på sjukhus. Falkevall berättar dock att han nu mår bättre och har fått komma hem.

– Nu är han okej och har fått komma hem igen, vilket är skönt. Han har inte hunnit träna än, förstås. Han måste få köra igång försiktigt, för jag kan tänka mig att vaden har tagit en hel del stryk och kan reagera på den svullnad som varit. Han måste köra igång musklerna och inte köra igång för snabbt. 

Nyckelspelare saknas

Simon Larsson och Anton Brorsson ser också ut att missa matchen mot Hemgårdarna. Båda spelarna drogs med skadeproblematik innan sommaruppehållet och de är ännu inte redo för match.

– Simon och Anton var inte med i slutet. Anton missade sista matchen och Simon missade ett par matcher i slutet om jag minns rätt. De är borta och är inte hundra än. Den som är närmast att finnas tillgänglig av dem är nog Anton, skulle jag tro. Men det känns inte troligt att han ska vara med mot Hemgårdarna. Vi har bara några dagar kvar så vi får klara oss utan honom också.

Ytterligare två nyckelspelare kommer att missa VIF:s match mot Hemgårdarna. Det rör sig om forwarden Selatin Shaljani och ytterbacken Albin Gustafsson.

– Albin är avstängd och missar den första matchen. Sen är han tillbaka. Selatin är bortrest och kommer att vara frånvarande i kommande två matcher på grund av det. 

Mittfältsmotrorn Haris Drecos tillgänglighet i matchen finns det också frågetecken kring för VIF:s del.

– Haris har varit bortrest och missat lite på grund av det. Sen har han varit sjuk efter det så vi får se hur det blir med honom.  

"Bra träningar ger bra resultat"

Vimmerby IF visade upp en fin form under stora delar av vårsäsongen. För att VIF ska kunna fortsätta på samma sätt blir det viktigt att Falkevall får tillbaka sina spelare, menar han.

– Nummer ett är att vi måste få tillbaka spelare i träning. Det är en förutsättning för att spelet ska kunna utvecklas och fortsätta fungera. Bra träningar ger bra resultat i matcher och då måste vi ha våra spelare med på träningarna. 

Att utveckla spelet är en ständigt pågående process för Vimmerby IF. Under våren har man baserat stora delar av spelet på hög intensitet och hårt kämpande. Däremot har man samtidigt utvecklats i bollinnehavet och en stor del av VIF-framgångarna beror på högt bolltempo och stort bolinnehav, berättar Falkevall.

– Nyckeln i vårt spel under våren har varit bra intensitet i press och högt bolltempo. Vi har sprungit ganska mycket i de matcher som varit bäst. De matcher som har varit bra har varit krigarinsatser, kan man säga. På ett sätt tycker jag att krigarinsatserna har varit det som varit vinnande, men passningsspelet är också en stor och ganska viktig del. Det känns som att passningsspelet är på väg. Det blir nästan bättre vecka för vecka. 

Bra för nivån

En av lagets styrkor är att man är anpassningsbara och kan spela på olika sätt.

– Jag tycker vi har baserat mycket av vårt spel på att vi vinner tillbaka bollen snabbt och inte låter motståndarna äga för mycket boll. En styrka vi har är att vi kan basera vårt spel på flera saker. Vi har ägt mycket boll i många matcher och vi har pressat fast motståndarna många gånger. Vi har även testat att spela lågt och det har funkat bra. Det gjorde vi till exempel mot Myresjö/Vetlanda. När alla är friska och tränade har vi ett bra lag för den här nivån. Då kan vi också spela på olika sätt och anpassa vårt spel efter motstånd och liknande. 

Spelskickligt lag

Näst på tur väntar alltså bortamatch mot Hemgårdarnas BK. Senaste drabbningen mellan lagen var i seriepremiären. Då blev det en osannolik dramatik när VIF först kvitterade genom Ilhan Jejna (nu i IFK Tuna) i slutminuterna och sedan även avgjorde genom Knut Gunarsson. Falekvall minns matchen som lite udda.

– Hemgårdarna är ett väldigt spelskickligt lag. Det var en konstig match när vi mötte de senast. Billiga mål gavs bort åt båda hållen, tycker jag. Om man kollar på dem så ser man att de vill ha massa bollinnehav. Jag kollade en match mot Haga som de var bra i och förtjänade att vinna.

Hur VIF ska ta sig an matchen på fredag återstår att se.

– Eftersom de mår bra av att ha mycket bollinnehav kanske vår höga och intensiva press hade varit passande. Men jag har inte bestämt mig för hur vi ska spela riktigt än. Frågan är om vi har orken att spela med den pressen, nu efter uppehållet. Det funkade sist, för det är sällan som de har haft så lite boll som de hade mot oss. 

Linus Palmér Hård

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: