Annons:

Sök

Annons:

Något ljusare läge för VIF – så ställer man upp ikväll

Haris Dreco kommer finnas med mot Hemgårdarna. Foto: Arkivbild

Något ljusare läge för VIF – så ställer man upp ikväll

Frånvarolistan har minskat något. Det gör att läget är något ljusare för Vimmerby IF inför omstarten mot Hemgårdarna BK ikväll.
– Det känns lite bättre än den tidigare dystra prognosen, säger tränaren Fredrik Falkevall.

Annons:

Det ser ut att bli ett fyrlagsrace i division 3 mellan Myresjö/Vetlanda, IF Haga, Nässjö FF och just Vimmerby IF. Vinner VIF sin hängmatch i afton mot femteplacerade Hemgårdarna tar man över serieledningen igen.

Men förutsättningarna är inte helt optimala. Albin Gustafsson, Ahmed Tarabeih, Selatin Shaljani och Simon Larsson saknas samtliga av olika skäl. I veckan har det varit frågetecken för både Haris Dreco och Anton Brorsson, men båda finns med i truppen när division 3 återstartar efter sommaruppehållet. 

– Det känns lite mer positivt nu än den tidigare dystra prognosen även om det är tunga namn i vår trupp som är borta. Men det är mer vanligt än ovanligt att man har några borta, säger Fredrik Falkevall, tränare i Vimmerby IF.

Just Hemgårdarna pekades av många ut som seriefavorit inför säsongen, men är ganska långt efter de fyra lagen som är överst i tabellskiktet.

– Jag har sett dem rätt mycket eftersom det är enkelt för mig de gånger det inte krockar. De har spelat väldigt bra och jag såg någonstans att de missat fyra straffar. De har bränt mycket lägen och haft en del otur. De fick två bortdömda mot Haga och missade en straff i den matchen. Det är slutprodukten man har haft problem med, men man har ofta spelat bra. Det är ett tufft lag att möta, säger Falkevall. 

På bänken får första gången både Theo Lundin och Elton Lindgren chansen. Båda är födda så sent som 2009.

– De har varit med och tränat med oss hela sommaren. De har klarat sig bra båda två och är två kommande killar. De kanske inte tillhör truppen i år, men gör nog det nästa år. Så pass bra är båda två.

Fakta

Så ställer VIF upp:

Gustaf Johansson – Noah Zeylon Thoresson, Gustav Stejdahl, Knut Gunnarsson, Theo Zeylon Thoresson – Haris Dreco, Oskar Stejdahl, Rickard Thuresson – Pontus Kägo Bragsjö, Ibrahim Haddar, Joakim Storm.

Avbytare: Edvin Johansson, Arvid Eckerstig, Olle Carlsson, Anton Brorsson, Theo Lundin, Elton Lindgren.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: