Hon gjorde hattrick när VIF tog ny seger

VIF vann hemma mot J-Södra. Foto: Linus Palmér Hård

Vimmerby IF vände och vann mot Jönköping Södra IF. Stina Kägu Bragsjö gjorde hattrick, när VIF segrade med 4-1. Resultatet innebär att VIF ångar på i toppen och fortsatt är serieledare.

När Vimmerby IF senast mötte J-Södra, vann man med 0-4. Serieledande VIF var klara favoriter i matchen mot Jönköpingslaget, när man möttes i höstpremiären på Ceosvallen. Trots det hade tränaren, Pierre Brorsson, varnat för att det kunde komma att bli en tuff match för hans VIF i återstarten av serien.

VIF justerade sin uppställning en aning och spelade med tre mittfältare i matchen mot J-Södra. En av de var nyförvärvet Alicia Strand, som hämtats in från Tjust IF FF, i division 1. Strand klev alltså direkt in från start i sin comeback i VIF-tröjan. I Nathalie Johansson frånvaro, bildade Sarah Falkevall, Frida Pöder och Stina Kägu Bragsjö anfallstrio. Den sistnämnde skulle komma att spela huvudrollen i matchen.

Likaläge i paus

Det var en jämn tillställning inledningsvis.Tabellettan, Vimmerby IF och bottenlaget, Jönköping Södra IF turades om att äga bollen och inga heta målchanser släpptes till, från något av lagen.

Efter en dryg halvtimme började målchanser att skapas, åt båda hållen. VIF tryckte på för att få in ett ledningsmål, men misslyckades. Istället var det gästerna som tog ledningen, i matchminut fyrtio.

Stina Kägu Bragsjö såg dock till att kvittera för sitt VIF. Med bara ett par minuter kvar av den första halvleken, satte hon 1-1, efter att ha blivit framspelad av Frida Pöder. 1-1 var sedan resultatet som man gick till pausvila med.

Drömstart

Inledningen på matchens andra halvlek var inte lika jämn som den första. Stina Kägu Bragsjö såg till att ge sitt lag en smakstart på den andra halvleken. Hon blev fint framspelad av Sarah Falkevall och gav sitt VIF ledningen. Efter bara tre minuter spelade, av matchens andra halvlek, hade VIF tagit ledningen och Kägu Bragsjö var tvåmålsskytt.

Bara några minuter senare, i den femtioförsta matchminuten, utökade serieledarna sin ledning. Svea Backstad slog till med ett klassavslut och VIF hade nu fått en riktig drömstart på halvleken.

Svea Backstads mål var snyggt, men målet som kom därefter var nog snäppet vassare. Ännu en gång var det Stina Kägu Bragsjö som nätade. Långt utifrån skjöt hon ett avslut som letade sig in vid bortre stolpen. Ett riktigt drömmål, som innebar att Kägu Bragsjö var tremålsskytt. På mindre än tio minuter hade VIF gjort tre mål och 4-1 var nu ställningen.

Ny seger

Den smått otroliga starten på den andra halvleken, bäddade för ny VIF-seger. J-Södra kom aldrig närmare och matchen slutade 4-1. VIF vann därmed för tolfte gången denna säsong och nu behåller man sin plats som serieledare, med relativt god marginal nedåt.