Annons:

Sök

Annons:

KNALLEN: HAN BYTER KLUBB IGEN – EFTER EN MATCH

Filip Fungmark bytte Tuna till SK Lojal, men där blir det bara en match. Fungmark kommer spela i Hultsfred i höst. Foto: Simon Henriksson

KNALLEN: HAN BYTER KLUBB IGEN – EFTER EN MATCH

Det blir bara en match i SK Lojal för skickliga Filip Fungmark. Nästa klubbadress blir Hultsfreds FK.
– Det är roligt att jag är välkommen tillbaka igen, säger han.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Först lämnade Filip Fungmark IFK Tuna efter en mindre schism med klubben. Då blev moderklubben SK Lojal ny klubbadress och i fredags var han med om att spela hem tre poäng till Lojal efter 4-3 mot Djursdala.

Men någon mer match med de rödsvarta blir det inte. Nu kan vi berätta att Fungmark lämnar SK Lojal för spel i Hultsfred.

– Jag har några i HFK i släkten och vi träffades på ett kalas nyligen. Under sommaren läste de att jag ville träna och må bra och då frågade de om jag var sugen och de har en fin träningsgrupp i Hultsfred. Det är främst det jag vill, att få till en bra träning. I Tuna är det kanske tio som tränar och Lojal är inte kända för att träna så mycket. Jag bor 100 meter från Knektavallen och när HFK tjatade lite på mig kändes det rätt.

Varför gick du inte till Hultsfred direkt?

– De hade många borta så jag lovade Björn (Johnson, ledare i SK Lojal) att jag skulle vara med en match innan vi gör något. Det här var en-två veckor sedan, men jag kommer inte spela mer med Lojal nu. Jag gick till Lojal för att vi inte riktigt kom överens, men nu blev det här med Hultsfred klart i förra veckan så det blir HFK och Knektavallen framöver, men jag ska framförallt träna. Sedan får vi se hur många matcher det blir, jag ska vara med så mycket jag kan, säger Fungmark och fortsätter:

– Man kan spekulera hur mycket som helst, det Tuna hade lovat höll de inte och då var inte HFK på tapeten eftersom jag inte varit välkommen där innan, men nu var det annorlunda och de såg behov av spelare.

 Hård konflikt mellan klubbarna i vintras

Den som kan sin silly season minns den infekterade stämningen mellan just IFK Tuna och Hultsfreds FK i vintras där Alexander Gustafsson till slut köptes loss av Tuna från just HFK. I och med att Fungmark spelat i Lojal i en match så har Tuna nu ingen möjlighet att kräva någon ersättning från Hultsfred.  

– Det har jag ingen aning om, det är inget som jag har haft i åtanke, säger Fungmark.

Hur känns det med spel i Hultsfred?

– Det är på gott och ont. Det är många år sedan jag var där senast och nu är det kul att vara välkommen tillbaka och de har många ungdomar som gått framåt mycket. De är 15-20 på varje träning och det är främst det som lockar mig. Förhoppningsvis ska jag vara spelklar till helgen.

Kommer ni fixa nytt kontrakt?

– Jag tror inte att det är några problem. Har du en träningsgrupp i femman, då löser du det. Det är det som är A och O. De lag som tränar springer över dig. Det är så stor skillnad att orka springa i 60 och 80 minuter.

Olsson svängde helt

Jan Olsson i Hultsfreds sportgrupp sa såhär till vår tidning kort före intervjun med Fungmark.

– Det har jag ingen aning om, jag vet att han gått till Lojal. Vi har ingen kontakt med honom. Kommer det spelare till oss som är intressanta tackar vi inte nej, men vi är inte aktiva alls i det här. Han har varit med och tränat, och det var för att Lojal inte hade tränat. Han frågade om han fick vara med. Något annat finns det inget snack om.

När vi ringer upp igen säger Olsson såhär:

– Det var mer än jag visste i så fall.

Borde du inte veta att han är klar för er?

– Jo, det kanske jag borde... Jag ville ligga lite lågt några dagar, så jag kan bekräfta det. Det kommer betyda jättemycket för oss. Det är en erfaren spelare och vi vet hur duktig han är Filip. Jag tror att våra unga killar kommer få hjälp av honom, men jag vill betona att vi inte alls har varit aktiva i det här. Vi har inte försökt något utan han tog kontakt med oss. Kommer det spelare till oss så tackar vi ja till alla vi kan få i det läget vi är i. Det vill jag betona.

Vad tror du Tuna tänker om de här turerna?

– Jag förstår att det kommer se lite underligt ut, men vi har inte varit aktiva någonting. Vi förstod att det inte skulle fungera, utan det är Filip som kommer till oss och då säger vi att han är välkommen till oss. Det är skillnad om vi stöter på, men vi har inte gjort något i det här utan han kommer till oss och frågar. Jag förstår att det ser konstigt ut, men vi har sagt att vi inte kommer vara aktiva i att värva Filip.

När kom han till er?

– Han ville träna med oss och det är en orsak att Tuna inte tränar på samma sätt som oss. Han var lite trött på det också. Vi har väldigt bra uppslutning och ligger väldigt högt där.

Hade ni någon kontakt med Filip innan han blev klar för Lojal?

– Nej, han kom till oss efter att han gick till Lojal, men vi tackar inte nej till spelare som vill komma till oss.

Pengarna ni fick för Alexander antar jag att ni inte är så sugna på att betala tillbaka?

– Det vet jag inte, det är en styrelsefråga i så fall.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: