Annons:

Sök

Annons:

Tunas reaktion: ”Det är jättekonstigt”

Tuna-coachen Lasse Gustavsson är förbryllad över Fungmarks övergång till HFK. Foto: Simon Henriksson

Tunas reaktion: ”Det är jättekonstigt”

Efter en segdragen förhandling fick Tuna köpa loss Alexander Gustafsson från Hultsfred i vintras. Filip Fungmark lämnade Tuna, gjorde en match i Lojal för att sedan skriva på för HFK.
– Jag är inte konspiratoriskt lagd, men för mig är det jättekonstigt, säger Tunatränaren Lasse Gustavsson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det var knappast frid och fröjd mellan Tuna och HFK i vintras när Alexander Gustafsson bestämde sig för spel i IFK efter frimånaden. Hultsfred satte sig på tvären och krävde ersättning för sin spelare.

– Vad ska man säga? De (Hultsfreds FK) har det lite svårt, men det hjälper inte med en massa pengar. Jag tycker inte att man ska blanda in pengar på division 5-nivå. Struntsummor går det väl att ha, men inte stora pengar. Jag tror att vi kommer lösa det och det kommer ge sig med tiden, men det kommer ta ett tag, sa Tunas Mats Jonsson i den här artikeln.

"Känns jättekonstigt"

För två veckor sedan berättade vi att Filip Fungmark lämnade Tuna för spel i sin moderklubb SK Lojal. Men där blev det bara en match. Framöver kommer Fungmark spela för HFK, vilket vi skrev om igår. Tuna har godkänt övergången till Lojal och har därmed ingen talan i frågan längre.

– För mig känns det jättekonstigt att han byter klubb efter en match. Han har nu spelat i tre lag i samma serie under en säsong, det är väldigt märkligt, säger Lasse Gustavsson, tränare i Tuna.

Tror du att de kom överens om det här upplägget för att slippa förhandla med er?

– Jag är inte konspiratoriskt lagd så det tror jag inte, men det ser väldigt konstigt ut.

Hade ni begärt pengar för honom?

– Nej, det tror jag inte. Möjligen för utlägg som vi haft för spelaren, men ingen övergångssumma. Så arbetar inte vi i Tuna, här ska man spela om man vill spela här. Men det är en styrelsefråga såklart.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: