Annons:

Sök

Annons:

Tuna vill störa rivalen – H/T står för favoritskapet

IFK Tuna vill höja sig under hösten. I första matchen väntar rivalmöte mot Hjorted/Totebo. Foto: Ossian Mathiasson

Tuna vill störa rivalen – H/T står för favoritskapet

Det är dags för ännu ett rivalmöte mellan Hjorted/Totebo och IFK Tuna. När lagen möttes i Tuna, på Tunhamra, slutade det med ett kryss. Tuna kvitterade då till 1-1 i matchens slutskede. När ett nytt hett möte mellan de båda lagen väntar, siktar H/T på att fortsätta som det enda obesegrade laget i division 5-serien. Tuna gör sin första match efter uppehållet och vill såklart starta hösten med en seger.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Hjorted/Totebo är obesegrade och är, framförallt tillsammans med IFK Västervik, med och slåss om seriesegern i division 5. IFK Tuna befinner ssig på en åttondeplats i tabellen och är därför långt ifrån Hjorted/Totebo, poängmässigt. Trots detta varnar H/T:s tränare, Jimmy Svensson, för att rivalen kan utmana topplaget.

 Jag står fast vid att Tuna är ett lag som har underpresterat. Förväntningarna på dem var väldigt höga och lyckas de komma upp i den höga nivån som de ska kunna, blir de svårslagna för alla lag i den här serien. Det är klart att de befinner sig en bra bit under oss i tabellen, men jag tycker inte att det säger så mycket egentligen. Visst, man är väl aldrig bättre än vad tabellen visar, men i ett derby blir tabellen mindre relevant. Det blir mer som en cupfinal, skulle jag vilja påstå. Det skulle nog inte spelat någon roll om de så låg sist, för det handlar i slutändan om en match bara, förklarar Svensson.

Sandholm tillbaka

Senast när lagen möttes, kvitterade Tuna sent. Svensson minns matchen som tuff och fylld av kamp. Att fredagens drabbning i Totebo kan komma att utspela sig på ett liknande vis, är man förberedda inför. Sådana här rivalmöten betyder ofta mer än bara en fight om tre poäng. 

– Senast blev det oavgjort, fast med mersmak för oss, kan jag tycka. Matchen var tuff och stel och det kan väl handla lite om anspänning kanske. Det är ett rivalmöte och båda lagen gjorde allt för att vinna. Det var väl kanske inte den mest välspelade matchen och jag kan tänka mig att det blir på ett liknande vis den här gången också. Men självklart är det kul med en match som kanske betyder lite mer än bara en kamp om tre poäng.

I Hjorted/Totebo saknas Mehmet Tekbas. Däremot kommer Simon Sandholm och Elias Hallberg tillbaka in i truppen.

Lämnar över favoritskapet

IFK Tunas tränare, Lasse Gustavsson, väljer att lämna över favoritskapet på rivalen, Hjorted/Totebo. Att hans lag, som var väldigt upphaussade inför säsongen, inte lyckats haka på i toppen, beror på att man inte lyckats nå upp till sin höga potential i tillräckligt många matcher, menar Gustavsson.

– Hjorted/Totebo har gått bra och har en bred och spetsig trupp. Med tanke på tabelläget får de väl också ses som favoriter. Dels med tanke på säsongen de har gjort, men också för att vi inte lyckats hålla en tillräckligt hög nivå, tillräckligt kontinuerligt. Många anser att de är seriens bästa lag och vi har inte gått lika bra poängmässigt. Däremot har vi gjort bra insatser mot topplagen och kommer göra vad vi kan för att ta en trepoängare i matchen, såklart. Målet är såklart att göra en betydligt bättre höst.

"Kan utmana i alla matcher"

Trots att man går in i matchen utan favoritskapet och utan större förväntningar, tror Gustavsson på sitt lag. Tuna är ett av lagen i division 5 som har högst högstanivå. Om man nu lyckas nå upp till denna höga nivå i rivalmötet med H/T återstår att se. En förutsättning om Tuna ska lyckas plocka poäng är att man jobbar hårt, berättar Lasse Gustavsson.

– Vi har kvalitet i laget och vi kan vara med och utmana i alla matcher, när vi tar jobbet. Det krävs att vi hänger ihop som lag och jobbar hårt. Det är det viktigaste i fotbollen och det är jätteviktigt att vi gör det mot Hjorted/Totebo. De är starka och jobbar hårt, så vi kommer behöva möta de på samma nivå om vi ska ha en chans. 

Tuna får klara sig utan Ludvig Gustavsson som är avstängd.

Linus Palmér Hård

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: