Annons:

Sök

Annons:

Tränarna överens: Djursdala favorit i måstederbyt

Räkna med en hård derbykamp mellan Djursdala och Södra Vi ikväll. Foto: Stefan Härnström

Tränarna överens: Djursdala favorit i måstederbyt

Tränarna är överens om åtminstone två saker inför måstederbyt mellan Djursdala och Södra Vi: att motståndet är väldigt bra och att DSK är favorit.
– De är stora favoriter i mina ögon, säger Peter Magnusson, tränare i Södra Vi IF.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Derby della Krön har kanske blivit lokalfotbollens mest laddade match på senare år. Rivaliteten mellan lagen har byggts upp under många säsonger – och frågan är om inte fredagskvällens drabbning är en av de viktigaste på länge för lagen.

Båda slåss ju, något oväntat, i divisions fems absoluta botten. DSK inledde visserligen säsongen piggt – men tycks ha hamnat i en bottenlös svacka med sex raka förluster.

Södra Vis säsong har varit dyster från start – men kanske att Peter Magnusson nu äntligen fått liv i sitt manskap? 6-2-vinsten mot tabelltrean Fågelfors förra fredagen ekar ännu inför derbyt.

"Kan slå vilket lag som helst" 

Båda tränarna ser Djursdala som klar favorit.

– De har ett väldigt bra lag på papperet och i verkligheten, de är stora favoriter i mina ögon. De har rutin, många spelade i division fyra för två år sedan och de har gjort många fina värvningar. De kan slå vilket lag som helst i serien, säger Magnusson.

– Jag tycker att vi är favoriter och att vi är bättre, men det gäller att visa det också. Södra Vi är ett bra lag med många duktiga spelare. Niklas Gunnarsson hade defintivt kunnat spela högre upp, Hannes Stefansson är alltid farlig, du har Brorsson och Hammar… det är ett bra lag som vi får se upp med. Och pressen ligger på Södra Vi. Vinner vi är vi sju poäng före, säger David Henriksson i DSK. 

 "Vill se lite mer ilska"

Oroande för DSK är att förlustsviten är svårförklarlig. Sett till spel och chanser borde DSK tagit en mängd poäng i de här matcherna.

– Det gäller att vi gör mål, vi kan inte bara spela bra fotboll. Vi har varit för nonchalanta, stressade och uppjagade när vi skapat våra chanser och inte haft så mycket flyt. Det är svårt att säga vad det beror på. Vi tränar bra, har roligt och en bra grupp. Jag skulle vilja se lite mer ilska och att vi knyter näven. Vi behöver någon som går i bräschen. 

I DSK saknas avstängde Jonathan Arvidsson.

 "Namnet spelar ingen roll"

Peter Magnusson tror att knallen mot Fågelfors stärkt laget.

– Det ger oss lite bättre självförtroende, men den matchen har vi lämnat bakom oss nu och har fullt fokus matchen mot Djursdala. Det har blivit en intressant match, det är extra intressant för båda lagen eftersom vi ligger som vi ligger, men det kommer läggas åt sidan imorgon. Det blir derbymatch med mycket känslor, båda lagen är säkert påkopplade. Vi ska koncentrera oss på vårt spel och ska göra det vi kan.

SVIF har fyra poäng upp till DSK och det ska väldigt mycket till för att båda lagen ska hålla sig kvar i femman.  

– Det är en viktig match, det är inget snack om det, men vi fokuserar bara våra matcher, det andra får vi titta på vad det blir sen.

Elias Karlsson saknas i SVIF som samtidigt får tillbaka Niklas Gunnarsson från avstängning.

– Det betyder att vi har elva man på plan, vad namnet är spelar ingen roll, vi ska försöka ta en lagseger, menar Magnusson.

I samband med derbyt bjuder Djursdala på flera kringarrangemang som hoppborg och musikunderhållning. Tabellen kan du se här. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: