VIF föll igen – tappar i toppen

VIF-kaptenen, Oskar Stejdahl, gjorde ett vackert mål i matchen mot NFF. Foto: Linus Johansson

Nytt toppmöte väntade för Vimmerby IF när tabelltrean, Nässjö FF, kom på besök. Efter två raka förluster var VIF i stort behov av poäng, för att kunna haka på i den absoluta toppen. Efter en svängig match, föll man dock och tappar i toppen.

Efter förluster mot både Hemgårdarna och IF Haga var VIF på jakt efter att ta sig tillbaka på vinnarspåret. Nässjö FF, som befann sig på tredjeplatsen i division 3, kom till Ceosvallen, vilket innebar att VIF stod inför en tuff och viktig match. Båda lagen är spelskickliga och det var näst intill omöjligt utse en favorit på förhand.

Det mesta tydde alltså på att det skulle bli en jämn batalj mellan tabellfyran, Vimmerby IF och tabelltrean, Nässjö FF. När lagen möttes under våren blev det oavgjort. Lagen dominerade då i varsin halvlek och matchen slutade 2-2. När det nu var dags för nytt möte mellan de två topplagen, skiljde det bara en poäng mellan dem i tabellen.

Bortalaget inledde bäst

Nässjö öppnade matchen starkast. Halvchanser skapades åt båda håll, men NFF skapade matchens första riktigt heta målchans. Bortalaget fick då också hål på VIF-försvaret. Nässjös ledningsmål kom redan efter en kvart, vilket innebar att VIF tidigt fick jobba i uppförsbacke.

Efter det handlade mycket om Nässjö. Bortalaget tryckte på och ägde mycket boll. Flera gånger var man inne och hotade i VIF:s straffområde, även om inga jättechanser skapades. Närmast att utöka sin ledning var Nässjö när ett lurigt avslut, från långt avstånd hotade Gustaf Johansson i VIF-målet. Bollen träffade dock ribban och gick ut till inspark – marginalerna med sig hade VIF den gången.

Snabb vändning

Vimmerby IF skapade inte några jättefarliga målchanser under inledningen av matchen. Däremot visade VIF-kaptenen, Oskar Stejdahl, klass när han vände bort en motståndare och satte dit ett avslut från långt avstånd. Målet kom i matchens trettiofjärde minut och 1-1 var ställningen.

I matchminut 40 tog hemmalaget även ledningen. Haris Dreco hittade en väl avvägd genomskärare till Joakim Storm som sprungit sig fri. Storm visade sedan prov på rejäl kyla när han på ett stensäkert vis, placerade bollen i mål. På bara några minuter hade VIF alltså vänt underläge till ledning.

Vändningen innebar också att Vimmerby IF gick till pausvila med ledning, 2-1.

VIF:s kalldusch

Den andra halvleken inleddes på ett händelerikt vis. Efter bara tre minuter tilldelades bortalaget en straff, efter att bollen tagit på en VIF-spelares hand. Straffen förvaltades på ett säkert sätt och matchen var nu utjämnad igen – en riktig kalldusch för VIF.

I övrigt var inledningen på den andra halvleken jämn och båda lagen skapade chanser. Matchen svängde och det syntes att båda lagen ville, och var i behov att, vinna det viktiga mötet.

Sent bortamål

VIF skapade de hetare målchanserna. Selatin Shaljani var nära att sätta dit ett ledningsmål, med kvarten kvar att spela. Tillsammans med Rickard Thuresson, som inledde matchen på bänken, kombinerade han sig fram och kom till ett farligt läge. Skottet räddades dock av en Nässjöförsvarare. Albin Gustafsson som byttes in i halvtid, var också nära att göra mål, när han avslutade från distans.

Istället var det bortalaget som gjorde ledningsmålet. Från ett något oväntat läge, slog Nässjö till och tog ledningen. Ett hårt skott, från långt avstånd, letade sig in och matchen hade nu vänt igen. Målet kom i matchminut 88 och VIF tvingades till en forcering.

Hemmalaget kom aldrig riktigt när en kvittering och föll för tredje raka matchen.