VIF förlorade igen:

Fredrik Falkevalls VIF föll tungt i toppmötet mot Nässjö FF. Foto: Arkivbild

VIF förlorade igen: "Jäkligt surt"

Vimmerby IF föll tungt i det viktiga toppmötet mot Nässjö FF. Efter att ha vänt underläge till ledning, tappade man den och gick från matchen med noll poäng. VIF-tränaren, Fredrik Falkevall, var missnöjd över resultatet, men kunde glädjas åt delar av prestationen.
– Spontant känns det jäkligt surt att vi inte fick med oss någon poäng efter den här insatsen, säger Falkevall.

Nässjö tog ledningen i den första halvleken av toppmötet. VIF jobbade i uppförsbacke efter det och den första halvleken ser man inte som någon jätteprestation. Trots den lite tveksamma prestationen, vände man underläget och gick till pausvilan med ledning.

– Första halvlek var inte helt bra, anser jag. Vi slog ganska många felpass och såg inte påslagna ut riktigt. Vi höjde oss en aning i slutet av halvleken och gör dessutom två viktiga mål. Det var skönt, såklart, förklarar Fredrik Falkevall.

"Hade inte marginalerna med oss"

Lagets prestation i den andra halvleken var mycket bättre. Nässjö kvitterade tidigt efter att ha blivit tilldelade en straffspark. Därefter skapade VIF mycket, men fick inte in bollen. I slutet av matchen tog gästerna också ledningen och VIF hann inte komma tillbaka.

– Det kändes som att vi i alla fall kunde ha fått med oss en poäng. Jag tycker att vi gör en bra andra halvlek. De har lite tur med straffen de får precis i början av andra. Vi kom ändå igen efter det och styrde spelet i den halvleken. Vi hade mycket boll och etablerade spel på offensiv planhalva under långa stunder. Jag tycker att hela andra halvlek är bra egentligen. Vi hade inte marginalerna med oss idag.

Kändes starka

Förlusten mot Nässjö är laget tredje raka nederlag. Av dessa tre, känns kanske hemmamatchen mot NFF som den allra tyngsta förlusten.

– Prestationen är ganska bra och andra halvlek är jag nöjd med. Sen ska det sägas att man alltid har svårt att känna sig nöjd över saker och ting när man förlorar. Vi har haft många spelare borta, av olika orsaker. Vissa har missat många träningar vilket gör att vi inte är lika tränade som vi var under våren. Trots det kändes vi ganska starka i den här matchen och föll kanske snarare på små marginaler idag.

Oskar Stejdahl stack ut lite extra i VIF. Han gjorde bland annat ett väldigt läckert mål när han kvitterade till 1-1 i den första halvleken.