Annons:

Sök

Annons:

VIF tog ny seger:

Sarah Falkevall stod för ett mål och en målgivande passning i segern mot Wreta Kloster. Foto: Simon Henriksson

VIF tog ny seger: "En bra laginsats"

Vimmerby IF besegrade IFK Wreta Kloster på bortaplan. Segern innebär, ännu en gång, att VIF behåller positionen som tabelletta, med fyra poäng ned till Skultorps IF.
– Vi gör en bra insats och tar en stabil seger, säger VIF:s tränare, Pierre Brorsson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

VIF har inlett hösten på bästa tänkbara sätt. J-Södra besegrades på hemmplan med 4-1, efter en bra laginsats. När man nu mötte IFK Wreta Kloster, borta, tog VIF en ny komfortabel seger. Wreta Kloster besegrades med 0-2, vilket innebär att VIF behåller sin förstaplats, med oförändrad marginal (fyra poäng) ned till andraplatsen.

Mållös första halvlek

Den första halvleken i matchen blev mållös. Det var dock inte utan bud på ledningsmål för VIF. Även om man inte fick hål på motståndet, var det en stabil första halvlek från VIF:s sida.

– Vi skapade en hel del i första men lyckades inte göra mål. Det var kanske några lägen som vi missade, som vi inte borde missa. Men så är det ibland och det man hade kunnat önska är väl att vi hade varit mer effektiva där och lite mer på tå. Annars är vi bättre än dem och jag tycker att vi gör det stabilt i första halvlek.

Viktig trepoängare

Även andra halvlek var en stabil sådan från VIF-hållet. Skillnaden i halvlek nummer två var att man lyckades näta, två gånger om. VIF-målen gjordes av Frida Pöder och Sarah Falkevall. Målpassen kom från just Sarah Falkevall, samt Naomi Guander. 

– Med tanke på att det funkade bra i första, fortsatte vi att jobba hårt och spelade på samma vis i andra halvlek. Vi gör det stabilt där också och de tröttnade efter ett tag. Tillslut får vi in ett par mål och lyckas vinna. Det var en bra insats och en viktig seger.

Laginsats

Målskytten, Frida Pöder, fick beröm av Brorsson. Även Alicia Strand och Saga Stejdahl förtjänade ett extra omnämnande för sina insatser. I övrigt gjorde hela laget en bra insats, menar Brorsson.

– Alicia och Saga sticker ut idag, tillsammans med Frida som sliter och gör ett bra jobb. Det är väl de tre som sticker ut. Sen tycker jag att alla förtjänar beröm. Vi gör en bra insats och tar en stabil seger. Det var en bra laginsats, tycker jag.

Linus Palmér Hård

 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: